Nainen jysäyttää nyrkillä herätyskelloa
© Colourbox

13 ongelmaa, jotka vain illanvirkku voi ymmärtää

Tunnetko olevasi kunnolla hereillä vasta siinä vaiheessa, kun muut alkavat siirtyä jo unille? Maailma ei ole illanvirkun puolella.

tiistai 13. joulukuuta 2016 teksti Sara Christensen

1. Telkkarin tarjonta klo 23 jälkeen.  Siispä katselet uusintojen uusintoja ja mitä kummallisimpia tosi-tv-ohjelmia. Niitäkin toki jo uusintoina.

2. Aamupalaverit. Kuka on keksinyt, että mitään aivotoimintaa edellyttävää pitäisi järjestää ennen puoltapäivää?

3. Silmäpussit. Maailmassa ei ole tarpeeksi kurkkuja laskemaan näitä turvotuksia.

Näin selätät silmäpussit 20 minuutissa.

4. Herätyskellojen äänivalikoima. Linnunlaulu ei herätä, ja kaikki muut ovat saavat pahalle päälle heti aamusta.

5. Tuplapäivällinen. Ensimmäinen päivällinen syödään tavallisten kuolevaisten kanssa alkuillasta, ja seuraava sitten viisi tuntia myöhemmin, kun nälkä on yltynyt jälleen.

Nämä yhdeksän ruoka-ainetta voivat tuudittaa parempiin uniin.

6. Torkkukytkinriippuvuus. Sinulla on syvä viha-rakkaussuhde torkkukytkimeen. Ilmankaan ei voi elää, mutta aina se kuitenkin lopulta herättää uudelleen.

7. Auringon aikataulu. Silloin, kun sinulla olisi virtaa lähteä ulos reippailemaan, on jo pimeää, ja silloin, kun haluaisit nukkua, se loimottaa täydeltä teholta.

8. Aina samat vaatteet. Ensimmäinen luova ajatus muodostuu päässäsi yleensä vasta lounasaikaan, jolloin on jo myöhäistä vaihtaa.

9. Turhauttavat rytminmuutosyritykset. Kun kerrankin yrität mennä aikaisemmin nukkumaan, pyörit sängyssä tuntikausia ja saat lopulta nukuttua vieläkin vähemmän, kuin yleensä.

Jos uni ei tule, kokeile tätä niksiä.

10. Aamutreenit ovat mahdottomuus. Treeniä varten pitäisi ensinnäkin olla hereillä ja mieluusti myös tiedostaa, mitä on tekemässä.

Aamutreenaaminen voi - ainakin joillekin - olla mahdollista!

11. Lapset. Ei muuten, mutta kun ne heräävät niin aikaisin. Huoh.

12. Energiaa olisi eniten silloin, kun sitä ei voi käyttää. Kun kello lyö keskiyötä, sinulle iskee inspiraatio! Nyt musiikit soimaan ja tanssimaan! Nyt kokoan vihdoin sen hyllyn! Mutta hetkinen... täällä taisi asua muitakin. Jotka kaikki ovat jo nukkumassa.

13. Jokainen aamu on kuin maanantaiaamu. Aamuvirkutkin ehkä tunnistavat sen väsymyksen, joka kiusaa aina maanantaiaamuisin? Illanvirkulle se on tuttu ilmiö joka ikinen aamu.

Jos unijukka jätti tulematta, näin selviät seuraavasta päivästä.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee