Toivota hyvää yötä kännykällesi

Sulje puhelin yöksi.

lauantai 1. toukokuuta 2010 teksti KUNTO PLUS

Monilla on nykyisin vain yksi puhelin: kännykkä, jota käytetään niin töissä kuin vapaa-ajalla. Se sisältää usein myös sähköisen kalenterin ja sen kautta voi hoitaa sähköpostiliikennettä.

Vaarana on, että pilaat vapaa-aikasi, kun tunnet olevasi valmiustilassa vuorokauden ympäri. Se merkitsee myös sitä, että sinulla ei ole enää koskaan lomaa.

Jos et halua olla jatkuvasti matkapuhelimen tyrannian alla, sinun täytyy asettaa tiukat rajat ja suojella tietoisesti arvokasta loma- ja vapaa-aikaasi. Samalla suojelet myös yöuniasi ja terveyttäsi.

Joidenkin tutkijoiden mukaan kännyköiden säteily aiheuttaa unettomuutta ja häiritsee erityisesti syvän unen vaihetta. Se vaikeuttaa elimistön palautumista ja siksi olo on väsynyt seuraavana aamuna.

Matkapuhelinten aiheuttaman säteilyn on sanottu voivan vaikuttaa myös aivojen melatoniinihormonin tuotantoon ja häiritä unirytmiä. Siksi olisi hyvä välttää kännykkään puhumista juuri ennen nukkumaanmenoa. Kännykkä kannattaa pitää myös suljettuna koko yön ajan.

Tee näin:

Jos on pakko puhua puhelimessa iltaisin, kannattaa käyttää lankapuhelinta.

Kun olet kesämökillä tai lomailemassa paikassa, jossa ei ole lankapuhelinta, nauhoita vastaajaasi viesti, jossa kerrot ajan, jolloin vastaat puhelimeen. Tai vielä parempi: pyydä ihmisiä lähettämään tekstiviesti.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Millaiselle kesälomalle haluaisit mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee