Terveellisimmät juhlajuomat

Kun haluat drinkin, nämä ovat terveellisimmät juomavalinnat.

keskiviikko 8. heinäkuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

4 terveellisintä valintaa baarikaapilla


Punaviini

Punaviini on valinnoista paras. Se voi ehkäistä veritulppia ja alentavan kolesteroliarvoja mm. antioksidanttiensa – resveratrolin ja polyfenolien – ansiosta. Lisäksi punaviini sisältää flavonoideja, joiden oletetaan voivan suojata syövältä, ja viini sisältää myös rautaa, kaliumia ja magnesiumia

Valkoviini

Valkoviini on lähes yhtä terveellistä kuin punaviini. Valkoviiniä sisältää punaviinin tavoin syöpää mahdollisesti ehkäiseviä flavonoideja. Alkoholipitoisuutta voi laimentaa lisäämällä joukkoon esimerkiksi kivennäisvettä.

Tumma olut

Tumma olut sisältää B-vitamiineja ja rautaa ja jopa kuitua (enemmän kuin vaalea olut). Guinness ei siis ole ollenkaan huono valinta, jos lomamatka suuntautuu Brittein saarille. Myös kullankeltaisessa oluessa on terveysetunsa: oluiden humala ja pii edistävät luuston hyvinvointia. Lisäksi olut vaikuttaa insuliiniherkkyyteen diabetesta ehkäisevällä tavalla. Oluessa on vähemmän kaloreita kuin tuoremehussa ja väkevissä.

Kuohuviini ja samppanja

Kuohujuoma on painonvartijan valinta. Kuohuviinissä on vähemmän kaloreita kuin puna- tai valkoviinissä. Kuplat myös hidastavat juomista. Samppanja on melkein yhtä terveellistä kuin punaviini, sillä sen valmistuksessa käytetään sekä punaisia että vaaleita rypäleitä ja se sisältää myös resveratrolia. Samppanja on myös muistia parantavan juoman maineessa.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee