Hyödynnä tv:n mainoskatkot, kahviautomaatilla seisoskelu, tulosteiden odottelu ja muut pienet tyhjät välit aktiivisesti!

Aktiiviset mikropaussit

Nouse sohvalta venyttelemään mainoskatkon ajaksi, käy kertomassa asiasi kollegalle pikaviestin sijasta, nouda kahvi kauempana olevasta automaatista. Pienet aktiiviset mikropaussit auttavat elimistöä suojautumaan elämäntapasairauksilta ja jopa syövältä.

tiistai 8. marraskuuta 2011 teksti K. Horve

Voit alentaa rintasyövän ja useiden muiden syöpätyyppien riskiä merkittävästi, jos nouset sohvalta jokaisella mainoskatkolla ja nouset toimistotuolista ylös minuutiksi-pariksi joka tunti. Tällaiseen päätelmään päädyttiin marraskuun 2011 alussa arvostetun American Institute for Cancer Researchin Washington DC:ssä Yhdysvalloissa järjestämässä suuressa syöpätutkijoiden konferenssissa.

Lisäksi mikropaussit auttavat torjumaan ja lievittämään käden ja kyynärvarren rasitussairauksia, jotka usein vaivaavat istumatyöläisiä.

Puoli tuntia päivässä ei riitäkään!

Aiemmin vuonna 2011 saadut tutkimustulokset ovat osoittaneet, että puoli tuntia liikuntaa päivässä ei aivan riitäkään pitämään elämäntapasairauksia loitolla. Puoli tuntia sykettä nostavaa liikuntaa ei yksinkertaisesti riitä vastapainoksi sille, että loput 97 % valveillaoloajasta vietetään paikoillaan.

Mikropaussit avuksi

Tuoreiden tutkimustulosten mukaan mikropausseilla voi korjata runsaan paikoillaanolon haittavaikutuksia. Mikropaussien vaikutus on selvästi havaittavissa, vaikka liikunta ei olisi sen kummempaa kuin että nousee paikoiltaan sen verran, että käy juomassa lasin vettä, tiskaamassa kahvikuppinsa tai juttelemessa työtoverin kanssa.

Jos mikropaussien pitämien riittävän tiheästi tuntuu vaikealta muistaa, netissä on tarjolla lukuisia erilaisia ilmaisia tai puoli-ilmaisia ohjelmia muistuttajiksi. Tällaisia ovat esimerkiksi WorkRave, Break Reminder, PauseMe, PastTense ja RSI Break for Windows.

Kahdenlaista liikuntaa

Terveyden edistämiseen tarvitaan siis kahdenlaista liikuntaa: ensinnäkin 30 minuuttia sykettä nostavaa liikuntaa päivässä, toiseksi pieniä aktiivipausseja paikallaanoloa rikkomaan.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee