10 g sipulia tai valkosipulia alentaa vatsasyöpäriskiä 30 %

Monen mielestä sipuli ja valkosipuli kuuluvat ehdottomasti päivittäiseen ravitsemukseen.

tiistai 7. heinäkuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

He ovat oikeassa, sillä jo 10 grammaa sipulia tai valkosipulia päivässä rittää antamaan tehokkaan suojan vatsasyöpää vastaan. Vatsasyöpä on maailman neljänneksi yleisin syöpätauti. Annos pienentää riskiä 30 prosentilla. Ruuan valmistustavalla ei ole merkitystä.

Vaikutus todettiin tutkimuksessa, johon osallistui yli 520 000 koehenkilöä kymmenestä Euroopan maasta. Kyseessä oli tähän mennessä laajin tutkimus aiheesta. Sipulin ja alentuneen syöpäriskin yhteys on todettu jo aiemminkin.

Alkuvuodesta yhdysvaltalaistutkijat havaitsivat, että sipuliuute hillitsee maksa- ja suolistosyöpäsolujen kasvua.

Terveelliset sipulit

Sipulin ja valkosipulin trveellisyys perustuu muun muassa sipulin sisältämään kversetiini-nimiseen antioksidanttiin, joka auttaa ehkäisemään veritulppia ja torjumaan syöpää.

Valkosipuli sisältää myös rikkipitoista alliinia, joka muuttuu sipulia murskattaessa tai leikattaessa allisiiniksi. Allisiini vähentää verisuonten kalkkeutumista, laskee verenpainetta ja ehkäisee veritulppia ja syöpää.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee