Nainen syö suklaata
© Colourbox

Suklaa tekee hyvää sydämelle

Nyt suklaata saa syödä oikein luvan kanssa. Tässä hyviä syitä nauttia syntistä herkkua.

torstai 1. joulukuuta 2016 teksti KUNTOPLUS

Suurin osa meistä keksii varmasti lukuisia hyviä syitä syödä suklaata, mutta samoin suurimmalla osalla omatunto kolkuttaa herkuttelun jälkeen. Nyt huonosta omastatunnosta ei tarvitse enää kärsiä.

Suklaata joka päivä

Jotkut ehkä tietävätkin, että suklaalla voi olla joitakin terveyshyötyjä, mutta harvempi tietää, että suklaa voi todellakin tehdä hyvää sydämelle.

Brown Universityn tutkimuksessa selvitettiin 1139 koehenkilön avulla, miten kaakaopuun sisältämä flavanoli-antioksidantti vaikuttaa sydämeen. Tutkimuksessa selvisi, että 600 milligramman päivittäinen flavanolin saanti tumman suklaan muodossa voi merkittävästi alentaa sydänsairauksien riskiä.

Päivittäisen flavanolin saannin myönteinen vaikutus sydämeen perustuu siihen, että flavanoli edistää veren jatkuvaa hapettumista.

Lisää sydämen hyvinvointia edistäviä ruokia

Mitä suklaata kannattaa syödä

Vaikkakin olisi houkuttelevaa upottaa hampaansa mihin tahansa suklaaseen, sydämen kannalta on väliä, minkä suklaan valitsee. Suklaassa tärkeintä on sen flavanolipitoisuus, joten siksi kannattaa valita tumma suklaa, jonka kaakaopitoisuus on mahdollisimman suuri.

Tumman suklaan syömisellä voi olla muitakin terveysvaikutuksia, sillä tutkimuksessa selvisi, että myös verensokeri- ja insuliinitasot laskivat ja hyvän HDL-kolesterolin määrä nousi. 

Onko minulla angiina? Lue, miten lievität oireita!

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee