Varmista riittävä magnesiumin saanti
Välttämätöntä magnesiumia voi syödä huoletta ja näin ehkäistä verenpaineen kohoamista, sydänveritulppia ja rytmihäiriöitä. Magnesiumia on kasviksissa, palkokasveissa, pähkinöissä, siemenissä ja täysjyvätuotteissa. Oheisessa taulukossa on ruoka-aineiden magnesiumpitoisuuksia 100 grammaa kohti.Millainen verenpaine olisi terveellisin? Katso verenpainetaulukko niin saat vastauksen!
Siemenet ja pähkinät
- Kurpitsansiemen 535 mg
- Pellavansiemen 389 mg
- Manteli 278 mg
- Cashewpähkinä 260 mg
- Pinjansiemen 251 mg
- Maapähkinä 180 mg
- Saksanpähkinä 160 mg
Viljat
- Vehnälese 822 mg
- Tattarisuurimo 178 mg
- Kaurahiutale 200 mg
- Grahamjauho 121 mg
- Bulguri 116 mg
- Täysjyväriisi 110 mg
- Hirssisuurimo 100 mg
Palkokasvit
- Soijapapu 225 mg
- Ruskea papu 157,5 mg
- Adukipapu 130 mg
- Kikherne 130 mg
- Linssi, vihreä 110 mg
- Herne, kuivattu 110 mg
- Herne, tuore 40 mg
Kasvikset
- Nokkonen 86 mg
- Persilja 44 mg
- Inkivääri 43 mg
- Artisokka 35 mg
- Palsternakka 29 mg
- Parsakaali 24 mg
- Lehtikaali 14 mg
LUE MYÖS: Voiko magnesiumia saada liikaa?
Nämä merkit kertovat liian vähäisestä magnesiumin saannista
Magnesiumin puute uhkaa, jos- hikoilet paljon
- kuukautiset ovat runsaat
- juot paljon kahvia ja alkoholia
- sinulla on tyypin 2 diabetes
- laihdutat toistuvasti
- kärsit jatkuvasti ripulista.