Citynaiset vaarassa

Alueilla, joilla kärsitään runsaista ilmansaasteista, naisilla on selvästi suurempi riski sairastua ja kuolla sydän- ja verisuonitauteihin.

tiistai 7. heinäkuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

Yhdysvaltalaistutkimuksessa seurattiin 65 000 naisen terveydentilaa yli yhdeksän vuoden ajan. Tutkimuksen alkaessa kenelläkään tutkimukseen osallistuneista ei oltu todettu sydänsairautta.

Tutkijat tarkastelivat, kuinka moni nainen sai veritulppia sydämeen tai aivoihin, kuinka monelle tehtiin pallolaajennus tai ohitusleikkaus ja kuinka moni kuoli sydän- ja verisuonitauteihin. Lukuja verrattiin ilman saastuneisuuteen.

Tulokset olivat selviä: Mitä enemmän ilmansaasteita, sitä suurempi uhka terveydelle. Varsinkin lämpövoimaloiden ja autojen pakokaasujen pienet nokihiukkaset olivat suurempi riskitekijä kuin aiemmin on luultu.

Pysy terveenä suurkaupungissa


Jos altistuu jatkuvasti ilmansaasteille, on tavallistakin tärkeämpää liikkua ja syödä terveellisesti. Suurakaupunkilaisen kannattaa syödä runsaasti kasviksia, hedelmiä ja marjoja, jotka sisältävät antioksidantteja ja antavat suojaa haitallisten vapaiden radikaalien soluille aiheuttamia vaurioita vastaan.

Jos sinulle uhkaa kehittyä astma, syö paljon omenoita ja päärynöitä. Australialaistutkimuksen mukaan ne vähentävät astmaan sairastumisen riskiä. Muissakin tutkimuksissa on todettu, että varsinkin omenat edistävät keuhkojen terveyttä.

LUE MYÖS: 8 tärkeintä kysymystä aivohalvauksesta

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mihin aikaan treenaat mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee