Stressi pois lomalla

Loma on lomailua varten – hylkää siis kiire. Näillä neuvoilla voit todella rentoutua lomallasi.

keskiviikko 29. kesäkuuta 2016 teksti KUNTOPLUS

  • Rentoudu. Mitä stressaavampaa arkesi on, sitä tärkeämpää on irrottautua siitä lomalla täysin. Ei ole hyväksi hypätä kiireisestä arjesta kellontarkasti aikataulutetulle kesälomalle. Pidä vapaata myös kotiaskareista. Riippumatossa lokominen ilman tavoitteita ja suorituksia on oikeaa lomaa.
  • Sopikaa ja tarvittaessa äänestäkää suunnitelmista lomaseuranne kanssa. Kaikkien on hyvä tietää etukäteen, millainen loma on edessä, niin täyttymättömistä odotuksista ei synny pahaa mieltä. Perhelomalla lapsille on tarpeen olla jotain puuhaa, mutta on myöskin tärkeää, että muillakin perheenjäsenillä on mahdollisuus lomailla omien mieltymystensä mukaan.
  • Vähennä TV:n katsomista. Loma on yhdessäoloa ja toisten huomioimista varten. Kun TV tai netti ovat auki, niiden ääressä istuja ei ole henkisesti läsnä. Sitä paitsi aika hujahtaa netissä ja TV:n ääressä kovin nopeasti – loma on ohi ennen kuin ehdit edes rentoutua.
  • Pidä lomaa kaikkiaan vähintään kolme viikkoa. Psykologit ovat kahta mieltä siitä, onko monta pientä jaksoa vai yksi pitkä rupeama parempi. Kuuntele sisintäsi: yhdelle sopii yksi pitkä loma, toiselle monta pientä. Loma on joka tapauksessa tärkeä, koska vain silloin on mahdollista irrottautua kokonaan arjesta. Akkujen lataaminen ottaa aikansa.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?

KUNTO PLUS suosittelee