Tyytyväiset mies ja nainen

Arvostakaa toistenne hyviä puolia ja ratkokaa riidat ajoissa, niin pääsette nauttimaan parisuhteen terveysvaikutuksista. 

© iStock

Parisuhteesta potkua terveyteen

Lue, miksi parisuhteessa eläminen voi olla hyväksi terveydelle.

keskiviikko 29. maaliskuuta 2017 teksti M. Jespersen

Parisuhde voi lisätä onnellisuutta, mutta sen lisäksi se voi myös vähentää stressiä.

Tähän tulokseen tulivat Carnegie Mellon -yliopiston tutkijat, jotka tutkivat siviilisäädyn ja elimistön stressihormonien määrän välistä yhteyttä.

Millainen on sinun stressitasosi? Tee Kuntoplussan ilmainen stressitesti ja tarkista, kärsitkö haitallisesta stressistä.

Tutkimus osoitti, että parisuhteessa elävillä on elimistössään vähemmän stressihormonia kuin sinkuilla, eronneilla tai leskillä. Tutkimus vahvisti siis sen oletuksen, että sinkut kärsivät parisuhteessa olevia useammin stressistä.

"Tulokset antavat tärkeää tietoa siitä, miten parisuhde edistää terveyttä", sanoo uuden tutkimuksen tekoon osallistunut psykologian professori Sheldon Cohen cbslocal.com-medialle

Lue myös: Joogalla eroon stressistä.

Sylkinäytteet puhuivat selvää kieltä

Tutkimustulokset perustuivat 572 terveen 21-55-vuotiaan miehen ja naisen tuloksiin. Heiltä otettiin sylkinäytteet kolmena eri päivänä, ja näytteistä tutkittiin niiden kortisolitaso. Kortisoli on stressihormoni, jota elimistö erittää vaaran uhatessa tai paineen alla.

Tutkijat tarkkailivat myös stressihormonin määrää eri vuorokaudenaikoina. Parisuhteessa olevien stressihormonin määrä putosi päivän aikana nopeammin kuin sinkkujen. Eronneisiin ero ei ollut yhtä selvä. Tutkimus ei paljastanut syytä stressin vähäisempään määrään parisuhteellisten kohdalla.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä sinua auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?


KUNTO PLUS suosittelee