Mies ja nainen sängyssä

Kysy puhelimeltasi, onko ehkäisy kunnossa.

© iStock

Voiko mobiilisovellus korvata e-pillerin?

Voiko varmat päivät kertoviin kännykkäsovelluksiin todella luottaa? Joidenkin tutkimusten mukaan sovellus toimii samalla varmuudella kuin e-pilleri, mutta onko asia todella näin?

tiistai 14. helmikuuta 2017 teksti Birgitte Muldbjerg

Viime vuonna mobiilisovellus nimeltä Natural Cycles todettiin ruotsalaistutkimuksessa yhtä luotettavaksi ehkäisykeinoksi kuin e-pilleri. Näin se olisi hyvä vaihtoehto naisille, jotka eivät halua käyttää hormonaalista ehkäisyä. Sovellus perustuu siihen, että käyttäjä syöttää siihen tietoja mm. ruumiinlämmöstään ja kuukautisten ajankohdasta, joiden perusteella sovellus kertoo varmojen päivien ajankohdan. Toimiiko tämä todellisuudessa? 

Kolme alan brittijärjestöä varoittaa, että järjestelmä on käyttäjälle liian monimutkainen, ja lisäksi mittausten pitäisi olla paljon tarkempia, jotta tuloksiin voisi luottaa sataprosenttisesti. Järjestöjen mukaan tutkimustietoa sovelluksen tehokkuudesta tarvitaan vielä paljon lisää, ennen kuin naisille voi suositella muun ehkäisyn vaihtamista sovellukseen.

Natural Cycles -sovellusta käyttää ainakin 150 000 naista 161 eri maassa, mutta kaikki eivät käytä sitä ehkäisyyn. Sovellusta voi hyödyntää myös raskaaksituloon, koska sen avulla voi seurata omaa kiertoa ja sitä, koska raskaaksitulon todennäköisyys on suurin.

Lähde: BBC Newsbeat

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä haluaisit mieluiten lomailla?


KUNTO PLUS suosittelee