Pariskunta riitelee

Sanomme joskus riidan tuoksinassa asioita, joita emme tarkoita. Jos sinulla alkaa keittää yli, vedä syvään henkeä ja muista, että kerran sanottua ei saa takaisin.

© iStock

Riidan saa poikki helpolla konstilla

Joskus meillä vain keittää yli. Kumppani tai ystävä saa meidät ärsyyntymään, järki lentää pois päästä ja suusta pääsee mitä sattuu. Riidan keskelläkin kannattaisi kuitenkin vetää hetki henkeä.

torstai 6. heinäkuuta 2017 teksti M. Jespersen

Kun kumppanisi tai ystäväsi loukkaa sinua, houkutuksena on antaa takaisin samalla mitalla. Mutta jos siihen ryhtyy, vaarana on, että teette suhteellenne pysyvää vahinkoa.

Amerikkalaisen perhe- ja parisuhdeterapeutin Hal Runkelin mukaan riidan keskelläkin kinastelun voi vielä saada pysäytettyä.

Tärkeintä on se, että jompi kumpi riidan osapuolista sanoo, että toisen sanat loukkasivat häntä. Silloin toinen luultavasti ymmärtää, että riidellessä sanotut asiat loukkaavat oikeasti ja lopettaa keskinäisen nokittelun.

"Läheisen ihmisen kanssa riidellessä on selvää, että pystymme sanomaan asioita, jotka varmasti loukkaavat, koska tiedämme toisesta niin paljon", toteaa Runkel Business Insider -lehdessä.

Kerro tunteistasi rehellisesti

Sen sijaan, että vastaisi toisen kommenttiin yhtä loukkaavasti, kannattaa sanoa toiselle, että hänen sanansa satuttivat. Silloin riitapukari todennäköisesti pysähtyy miettimään sanojaan ja voitte yhdessä pohtia, miksi riita ylipäänsä leimahti, mitä toinen sanoi, joka sai toisen reagoimaan voimakkaasti.

Runkelin mukaan toiselle voi sanoa vaikka näin: "Tunnet minut niin hyvin, että tosiaan tiedät, miten minua voi loukata, mutta kannattaisiko meidän riitelyn sijaan puhua toisillemme niin kuin rakastaisimme toisiamme."

Näin ette ajaudu enää kauemmas toisistanne, ja molemmat pääsevät kertomaan, miltä toisen sanat tuntuivat.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee