Nainen ja mies harrastavat seksiä

Jos haluat enemmän intoa makuuhuoneeseen, mene aikaisemmin nukkumaan.

© iStock

Pidemmät yöunet voivat lisätä seksihaluja

Lue, miten seksuaalista halukkuutta voi terästää helpolla konstilla.

lauantai 8. huhtikuuta 2017 teksti J. Linder

Seksi tekee hyvää niin keholle kuin mielelle – parisuhteesta nyt puhumattakaan. Jos makuuhuoneessa on meno väljähtynyt, kannattaa siis jo terveyssyistä ryhtyä toimiin. Seksielämän parantamiseksi ei kuitenkaan tarvitse tarvitse hankkia tyyriitä pitsihepeneitä tai nieleskellä ostereita. Näiden sijaan voi kokeilla varsin yksinkertaista ja myös täysin ilmaista niksiä: pidempiä yöunia!

Unen on nimittäin todettu olevan yhteydessä naisten seksuaaliseen halukkuuteen: yhdysvaltalaistutkimuksessa ylimääräisen nukkumiseen käytetyn tunnin todettiin lisäävän naisten halukkuutta 14 prosenttia. Keskimäärin pidempään nukkuvat naiset myös kiihottuivat helpommin.

Syynä voi olla yksinkertaisesti se, että hyvien yöunien jälkeen mieliala on parempi ja olo rennompi, jolloin seksikin maistuu paremmin.

Nukutko liikaa vai liian vähän? Katso, paljonko unta SINÄ tarvitset

Nukkumaan kannattaa siis kömpiä tuntia aikaisemmin – ja hyödyt voi niittää makuuhuoneessa seuraavana päivänä. Liian pitkään ei kuitenkaan unten mailla kannata viipyä, sillä yli 9 tai 10 tunnin unet voivat olla jo terveydelle haitalliset.

Lähde: Journal of Sexual Medicine

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee