Nainen levittää kätensä auringonlaskuun

Kumppanin uskottomuus tekee kipeää, mutta tutkimuksen mukaan se myös tekee petetystä osapuolesta vahvemman ja terävöittää tämän kykyä tehdä kumppanivalintoja jatkossa.

© iStock

Petetyksi tulleet naiset selviävät tilanteesta lopulta voittajina

Vaikka uskottomuus kirpaisee syvältä, sen kokeneet naiset vetävät lopulta pidemmän korren.

keskiviikko 18. tammikuuta 2017 teksti Anja Bruneskjold

Oletko tullut kumppanisi pettämäksi? Tälläkin pilvellä voi olla hopeareunus.

Vaikka luottamuksen särkyminen ja toisen takia jätetyksi tuleminen satuttavat pahastikin, tutkijoiden mukaan silloin, kun heteroseksuaalisessa parisuhteessa nainen "menettää" miehensä toiselle naiselle, petetty osapuoli selviää lopulta voittajana, sillä hän saa erosta arvokasta kokemusta, joka auttaa tulevien kumppanien arvioinnissa ja jonka avulla nainen lopulta pärjää elämässä paremmin. Sen sijaan "uusi" nainen joutuu suhteeseen miehen kanssa, joka on jo todistettavasti osoittanut epäluotettavuutensa.

Tämä kävi ilmi Binghamin yliopiston ja Lontoon University Collegen tutkimuksesta. Tulokset perustuvat verkkokyselytutkimukseen, johon osallistui 5 705 osallistujaa 96 maassa.

Tulokset toisin sanoen tarkoittavat, että petetyksi tulleet naiset osaavat jatkossa tunnistaa helpommin potentiaaliset petturit, ja voivat näin suojata itseään paremmin uusilta pettymyksiltä.

Kokemus voi myös kasvattaa petetyksi tulleita ihmisinä ja auttaa tekemään parempia valintoja tulevaisuudessa.

Tutkijoiden mukaan menetystä seuraa nimittäin aluksi eräänlainen suruaika, josta  petetyksi tulleet toipuvat kuitenkin entistä vahvemmiksi ja parisuhteiden suhteen myös viisaammiksi. Näin he osaavat tehdä myös jatkossa entistä parempia päätöksiä kumppaneiden suhteen JA havaita herkemmin, milloin kumppaniehdokkaaseen ei ole luottaminen.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee