Pariskunta tekee sydämen sormillaan

Mahdollisuus hyvään parisuhteeseen kasvaa, jos harrastatte seksiä usein eikä teillä ole lapsia.

© iStock

Onko parisuhteenne terveellä pohjalla

Jos parisuhteenne täyttää seuraavat neljä tunnusmerkkiä, on todennäköistä, että suhteenne kestää pitkään.

tiistai 20. syyskuuta 2016 teksti J. Linder

Kestävän parisuhteen reseptiä on vaikea antaa, mutta kun tarkastellaan aiheeseen perehtyneitä tutkimuksia vuosien ajalta, voidaan havaita tiettyjä asioita, jotka ovat yhteisiä hyville parisuhteille. Katso, täyttääkö oma parisuhteenne seuraavat tunnusmerkit.

1. Harrastatte usein seksiä

Aktiivisen seksielämän ylläpitämiseen on monia syitä, mutta yksi tärkeimmistä on, että se parantaa suhteen kestävyyttä. Tämä ei tarkoita, että seksiä on pakko harrastaa joka päivä, vähempikin voi riittää. Tutkimusten mukaan vähintään 2-3 kertaa kuukaudessa seksiä harrastava pari on 33 prosenttia onnellisempi kuin pari, joka pyörii lakanoiden välissä hyvin harvakseltaan.

2. Olitte ensin ystäviä

Miten suhteenne aikoinaan alkoi? Tutkimusten mukaan alulla on merkitystä suhteen kestävyyden kannalta. Parit, jotka olivat ystäviä ennen suhteen alkua, ovat tutkimusten mukaan tyytyväisempiä suhteensa seksiin ja romantiikkaan. 

3. Teillä ei ole lapsia

Lapset ovat tietysti suloisia, mutta voivat samalla olla varsinaisia parisuhteen tappajia. Erään tutkimuksen mukaan lapsettomat parit ovatkin muita onnellisempia.

4. Teillä on samat juomatottumukset

Voi kuulostaa oudolta, mutta erilaiset juomatottumukset voivat ajaa parin erilleen. Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että jos toinen parista juo kuin sieni ja toinen ottaa huikan silloin tällöin, eron todennäköisyys kasvaa suuremmaksi kuin parilla, jonka juomatottumukset ovat suunnilleen samanlaiset.

Lähde: https://www.womenshealthmag.com 

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä sinua auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?


KUNTO PLUS suosittelee