pariskunta sängyssä lempimässä

Vaikka mieli tekisikin jäädä kumppanin kylkeen köllöttelemään, alapää kiittää, jos hoidat saman tien pari asiaa.

© iStock

Neljä asiaa, jotka kannattaa muistaa tehdä seksin jälkeen

Seksin jälkeen pieni hygieniapäivitys auttaa välttymään monilta kiusallisilta vaivoilta. Neuvomme neljä hyvää seksin jälkeistä tapaa ja kerromme, miksi niistä kannattaa pitää kiinni.

keskiviikko 4. tammikuuta 2017

 Seksin aikana tulee jaettua läheisyyden ja nautinnon lisäksi aimo annos bakteereita. Jälkeenpäin kannattaakin suorittaa pari varotoimenpidettä tulehdusten ja muiden riesojen ehkäisemiseksi. Alla neljä vinkkiä lemmenleikkien jälkipyykkiin.

1. Vessareissu

Intohimon aaltojen tyynnyttyä kannattaa suunnata pissalle. Virtsasuihku huuhtelee pois aktin aikana virtsaputken suulle päässeet bakteerit ja auttaa näin ehkäisemään virtsatietulehdusta.

LUE MYÖS: Näin voit ehkäistä virtsarakkotulehdusta

2. Alapesu

Hygieniaan kannattaa panostaa seksin jälkeen, ja alapesu auttaa pitämään bakteerit loitolla virtsaputken suun alueelta ja muista vääristä paikoista. Pelkkä vesi riittää, saippua saattaa sen sijaan ärsyttää herkkiä limakalvoja.

3. Pöksyjen vaihto

Alapesun jälkeen on paitsi mukavaa myös hygienistä sujahtaa puhtaisiin pöksyihin – näin bakteereilta viedään taas elintilaa. Vältä kuitenkin tiukkoja malleja ja tekokuituja, jotka eivät hengitä.

4. Annos jogurttia

Maitobappobakteereita sisältävä jogurtti auttaa huolehtimaan myös alapään bakteeritasapainosta. Hyvässä lykyssä välipala antaa virtaa jälleen uuteen kierrokseen!

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mihin aikaan treenaat mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee