Anaaliseksi, mies ja nainen makaavat sängyssä
© iStock

Miksi miehet saattavat pitää anaaliseksistä

... ja miksi naiset harvemmin pitävät siitä? Monet naiset välttävät anaaliseksiä, koska se on heidän mielestään noloa, kivuliasta tai epähygieenistä. Ennakkoluulot perustuvat kuitenkin usein tietämättömyyteen.

keskiviikko 26. lokakuuta 2016 teksti Cecilie Dumanski

Anaaliseksi on hyvä vaihtoehto perinteiselle seksille, sillä siinä mies kokee, että peräsuoli ympäröi peniksen tiukemmin ja nainen voi saada voimakkaan orgasmin, kun peräaukon G-pistettä stimuloidaan.

Silti monet naiset ovat vastahakoisia suostumaan anaaliseksiin. Se voi johtua siitä, että anaaliseksi on osittain edelleen tabu, johon liittyy paljon erilaisia uskomuksia. Seuraavassa kumotaan kolme yleistä anaaliseksiin liittyvää luuloa.

Se on noloa

Älä huoli, et ole ainoa, joka on harrastanut anaaliseksiä! Erään tutkimuksen mukaan nimittäin yli kolmannes 19-44-vuotiaista naisista on kokeillut anaaliseksiä vähintään kerran.

Se on kivuliasta

Muista aina se, että koskaan ei pidä tehdä mitään sellaista, mitä ei halua. Anaaliseksi ei kuitenkaan tee aina kipeää. Lue seuraavat neuvot, jotka voivat viedä sinut ja kumppanisi tuskattomasti nautinnon seitsemänteen taivaaseen.

  • Puhukaa asiasta yhdessä

  • Älkää kiirehtikö

  • Hoitakaa esileikki huollisesti ja kiireettä

  • Käyttäkää runsaasti liukuvoidetta

  • Kokeilkaa käyttää peräaukon aluetta stimuloivia leluja

  • Yritä olla aivan rentona sisäänviennin aikana

  • Aloittakaa hitaalla ja lempeällä paineella

Se on epähygieenistä

Ei pidä paikkaansa! Peräaukon alue ja peräsuolen loppuosa ovat itse asiassa normaalisti suhteellisen puhtaita. Tämä ei tarkoita sitä, että anaaliseksin jälkeen voisi siirtyä suoraan tavalliseen seksiin. Kyse on kuitenkin kahdesta eri ympäristöstä, ja peräsuolen bakteerit voivat väärään paikkaan joutuessaan aiheuttaa emättimen tulehduksen.

Älä anna pelon ja uskomusten seistä uusien kokemusten tiellä...

Nautinnollisia hetkiä!

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee