Nainen ja mies hymyilevät sängyssä

Mies ei aina hoksaa, milloin naista kiinnostaisivat petipuuhat.

© Colourbox

Miehet aliarvioivat naisten seksihaluja

Ehkä omat ja kumppanisi seksihalut osuvat paremmin yksiin kuin arvaatkaan.

tiistai 11. lokakuuta 2016 teksti Anja Bruneskjold

Miehiä on perinteisesti pidetty parisuhteissa yleensä halukkaampina osapuolina. Tämä syvään juurtunut oletus voi tiedostamatta vaikuttaa myös siihen, paljonko suhteissa on säpinää makuuhuoneessa.

Totuus on kuitenkin kanadalaistutkimuksen mukaan toinen. Tutkimukseen osallistuneita miehiä pyydettiin arvioimaan kumppaneidensa seksihaluja, minkä jälkeen naisilta kysyttiin itseltään, miten asia on.

Vastauksista kävi ilmi, että miehet varsin ykskantaan arvioivat kumppaneidensa seksihalut vähäisemmiksi, kuin mitä naiset itse ilmoittivat.

Yksi syy siihen, miksi miesten arviot menivät niin pahasti pieleen, näytti olevan yksinkertaisesti se, että miehet eivät osanneet tulkita oikein naistensa aloitteita seksiin.

Siinä missä miehet arvioivat kumppaneidensa seksihalut kolmosen veroisiksi asteikolla yhdestä kymmeneen, naiset ilmoittavat halunsa kuutosen arvoisiksi.

Tutkija Amy Muisen mukaan miesten kannattaisikin kysyä kumppaneiltaan suoraan näiden seksitoiveista sekä tiedostaa, että naisilla voi olla hyvin erilaisia tapoja ilmaista halukkuuttaan miehiin verrattuna.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee