Turhautunut nainen sängyssä

Seksi on parisuhteen liima. Kiireinen arki on kuitenkin mitä tehokkain erotiikantappaja.

© iStock

Kolme syytä, miksi seksi ei maita, sekä vinkit halujen herättämiseen

Seksihalujen palauttaminen edellyttää usein vain pientä asennemuutosta ja arjen rutiinien hienosäätöä. Lue vinkit kadonneen kipinän sytyttämiseen.

keskiviikko 22. maaliskuuta 2017 teksti Maria Albøg Jespersen

”Ei tänään(kään), kulta...”

Seksihalujen hetkittäin hiipuminen on varsin normaalia. Kun deadlinet kaatuvat päälle tai mieli askartelee muissa huolissa, harvalla on intoa säkenöidä vielä makuuhuoneessakin.

Jos pohjoistuulet puhaltavat pedissä pidempään, voi hiljaisen kauden katkaisemiseksi kokeilla muutamaa niksiä haluttomuuden syistä riippuen. Listasimme kolme tyypillistä tilannetta, joissa seksi ei maistu, sekä vinkit halujen herättämiseksi.

1. Väsymys painaa

Pitkän velvollisuuksien täyteisen päivän päälle ei jaksa miettiä kuin sitä, millä energianrippeillä raahautuu vielä sänkyyn. Uni tulee heti, kun pää tipahtaa tyynyyn.

Vinkki: Ota seksi ohjelmistoon aamuisin! Laittakaa kello soimaan hetkeä tavallista aiemmin ja pyhittäkää ylimääräinen aika toisillenne. Vaikka aamuseksi ei aluksi huvittaisi, kannattaa kokeilla, sillä himot todennäköisesti heräävät, kunhan pääsette käyntiin - ja pian aamuilottelusta voi tulla uusi elämäniloa lisäävä tapa.

2. Stressi vie innon ja tarmon

Työ, opiskelu, arjen pyöritys, harrastukset, ystävät, sukulaiset... Paineita pukkaa joka suunnalta, ja seksi jää kaiken muun "pakollisen" jalkoihin, kun on miljoona asiaa huolehdittavana.

Vinkki: Kenties pidät lankoja käsissäsi turhankin tiukasti? Mitäpä jos kokeilisit jakaa vastuuta kumppanille ja muille perheenjäsenille ja sulkea kylmän viileästi silmäsi, vaikka nämä eivät suoriutuisi uusista tehtävistään aivan sinun standardisi mukaan. Kannattaa myös kokeilla rentoutua ja rauhoittua esimerkiksi meditaation tai joogan avulla tai lähteä vaikkapa liikkumaan luontoon. Nämä kaikki auttavat lievittämään stressiä ja keskittymään ja nauttimaan enemmän nykyhetkestä.

Seksi on paitsi hauskaa, myös hyväksi hyvinnoinnille. Aina ei ole kuitenkaan helppo puhua seksistä avoimesti. Käsittelemme tässä seksiä monista eri kulmista ja annamme vinkkejä iloiseen, terveelliseen seksielämään.

3. Oma keho ei miellytä

"Kamalat hyllyvät reidet ja hyi tätä selluliittia..." Negatiiviset ajatukset omasta kehosta syövät itsetuntoasi ja tekevät olon kaikkea muuta kuin haluttavaksi - tai halukkaaksi.

Vinkki: Keskity kehossasi niihin osiin, joista pidät, ja unohda muut. Kun alat nähdä itsesi seksikkäänä, syttyy takuulla kumppanisikin - jos hän on "vikojasi" tähän mennessä edes huomannut.

Lähde: health.com

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee