Yllätetty pari sängyssä
© iStock

7 ihmeellistä asiaa, joita et ehkä tiennyt seksistä

Ihmiskeho on ihmeellinen asia – ja seksi se vasta ihmeellistä onkin. Seksi nimittäin vaikuttaa ihmiseen monella yllättävällä tavalla niin fyysisesti kuin henkisesti. Listasimme seitsemän hämmästyttävää seksifaktaa.

keskiviikko 29. maaliskuuta 2017 teksti C. Dumanski

Mitä elimistössä tapahtuu seksin aikana?

Seksi vaikuttaa elimistöön yllättävilläkin tavoilla. Tiesitkö esimerkiksi, että orgasmi lamauttaa aivot? Lue seitsemän hämmästyttävää asiaa, joita tapahtuu tietämättäsi vaakamambon rytmeissä keinuessa.

1. Korkea kolesteroli voi heikentää suorituskykyä

Tutkijat arvelevat, että korkea kolesteroli voi aiheuttaa miehillä erektiohäiriöitä, ja matala kolesteroli puolestaan parantaa suorituskykyä lakanoiden välissä. Jälleen yksi hyvä syy pitää kolesteroli kurissa!

2. Kiihko vähentää ällötystä

Lakanoiden välissä temmeltäessä ja kiihkon noustessa hiki ja muut hajut häiritsevät yhtäkkiä paljon vähemmän kuin vaikka ruuhkabussissa tai kuntosalilla. Hollantilaistutkijat ovat selvittäneet, että seksuaalinen kiihottuminen toden totta heikentää naisilla tavanomaisia inhotusreaktiota.

3. Seksi kuluttaa energiaa

Jäikö treeni väliin? Korvaa liikunta reippaalla seksillä. Kanadalaistutkimus nimittäin osoittaa, että miehet kuluttavat seksin aikana keskimäärin 4,2 kcal ja naiset 3,1 kcal minuutissa. Kunnon seksisessio voi siis kuluttaa enemmän energiaa kuin reipas kävelylenkki.

Seksi on paitsi hauskaa, myös hyväksi hyvinnoinnille. Aina ei ole kuitenkaan helppo puhua seksistä avoimesti. Käsittelemme täällä seksiä monista eri kulmista ja annamme vinkkejä iloiseen, terveelliseen seksielämään.

4. Kiihottuminen vaimentaa kipua

Näykkäisyt, läimäykset ja raapaisut tekevät tavallista vähemmän kipeää seksin aikana, sillä kipukynnyksen on todettu nousevan naisilla nautinnon aikana. Aivojen toiminnalliset magneettikuvaukset ovat muun muassa osoittaneet, että kipuun liittyvät alueet aktivoituvat orgasmin aikana, minkä on arveltu johtuvan hermosolujen vauhdikkaammasta kipua estävästä toiminnasta.

5. Keho punastuu

Seksin aikana punaiseksi saattavat helahtaa niin kasvot, rinta kuin alapääkin. "Seksipuna" on täysin normaali ilmiö: lemmenleikkien aikana verenkierto saa vauhtia ja ihon lämpötila nousee, mikä näkyy iholla punoituksena.

6. Orgasmi lamauttaa aivot

Tutkimusten mukaan orgasmin aikana aivojen ahdistukseen ja pelkoon liittyvä alue "kytkeytyy pois päältä" hetkellisesti. Samoin hekuman huipulla voi olla vaikea ellei mahdoton hillitä kehon liikkeitä. 

7. Hellyys seksin jälkeen lisää tyytyväisyyttä

Suukottelu, halailu ja hellät sanat lisäävät entisestään tyytyväisyyden tunnetta ja jatkavat hekumaa vielä itse kliimaksin jälkeenkin – ja voivat tutkitusti näin lisätä myös halukkuutta jatkossakin.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä sinua auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?


KUNTO PLUS suosittelee