Nainen istuu mietteliäänä sängyn reunalla

Itseluottamuspula on myrkkyä seksielämälle. 

© iStock

3 asiaa, jotka vievät ilon seksistä

Jos lempi ei luista, syy ei aina ole fyysisessä suorituskyvyssä.

keskiviikko 26. heinäkuuta 2017 teksti Jeanette Linder

Seksissä on kyse fyysisen suorituksen lisäksi paljolti niin itseensä kuin toiseen luottamisesta. Jos lempi ei luista, on onneksi paljon tehtävissä myös oman pään sisällä.

Epävarmuus jäytää

Olenko tarpeeksi nätti? Ei kai hänellä ole tylsää? Epävarmuus sammuttaa helposti halut, mutta ratkaisuja onneksi löytyy. Aluksi kannattaa miettiä, liittyykö epävarmuus omaan itseen vai parisuhteeseen. Jos oma itsevarmuus on heikoissa kantimissa, apua kannattaa hakea mieluummin vaikkapa terapeutilta tai kirjallisuudesta kuin kuormittaa kumppania jatkuvilla vakuuttelupyynnöillä. Jos epävarmuus koskee suhdetta, tilanteeseen kannattaa hakea ratkaisua ottamalla asia rohkeasti puheeksi kumppanin kanssa.

Et tiedä mistä pidät

Hyvä seksielämä alkaa itseen ja omaan kehoon tutustumisesta – miten kumppanisi voisi tyydyttää sinut, jos et itsekään tiedä, mistä sytyt? Itsetyydytys on mitä mainioin tapa selvittää, mikä itselle toimii. Lämmittele vaikka eroottisella kirjalla tai filmillä ja kokeile rohkeasti, mistä pidät. Arvoisesi kumppani etenee sinulle sopivaan tahtiin – kenties löydätte myöhemmin yhdessä seksistä aivan uusia ulottuvuuksia.

Pelkäät torjutuksi tulemista

Vaatii rohkeutta avata sisimpäänsä ja kertoa intiimeistä haaveista. Jos kumppani ei lämpene toiveillesi, se kertoo vain hänen asettamistaan rajoista, ei sinun haluttavuudestasi. Hyvässä suhteessa kumpikin osapuoli uskaltaa sekä ilmaista toiveitaan että tarvittaessa kieltäytyä toisen toiveita ja asettaa omat rajansa. Omasta aloitteellisuudestaan voi olla ylpeä, vaikka se ei aina johtaisikaan toivottuun tulokseen.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee