Voisi kuvitella, että ruokahalua kiihottavat äänet ovat pannulla sihisevän pekonin tai liedellä porisevan padan tapaisia. Uusi tutkimus kuitenkin osoittaa, että varsin toisenlaiset äänet voivat vaikuttaa paljon enemmän siihen, paljonko tulet aterialla popsineeksi.
Tutkimus osoitti, että hälyisessä ympäristössä, esimerkiksi tv:n tai radion pauhatessa, tulee helpommin syötyä enemmän kuin oli tarkoituskaan.
Syynä näyttää olevan se, että kovat äänet peittävät syömisen äänet, kuten jauhamisen ja rouskuttelun, jolloin ihminen ei kuule muulta melulta omaa syömistään.
Vastaavasti silloin, kun omat syömisen äänet voi kuulla, syödään tutkimuksen mukaan vähemmän – ja jopa vain syömisen äänten kuvittelu voi tuottaa saman vaikutuksen.
Tutkijat toteavatkin, että ruokaillessakin läsnäolo olisi tärkeää. Kun syömiseen keskitytään kokonaisvaltaisesti niin maku-, haju-, näkö- kuin kuuloaistillakin, voi tarpeeton hotkiminen jäädä vähemmälle.