Nainen, jota inhottaa

Jotkut ihmiset vain inhottavat meitä. Arvaatko ketkä?

© iStock

Nämä 10 asiaa inhottavat toisia ihmisiä

Ehkä hän seisoo liian lähellä sinua tai sitten hänen silmissään on jotain outoa. Jotkut ihmiset vain nostavat meiltä karvat pystyyn.

torstai 14. huhtikuuta 2016 teksti I. Brøndum

Jotkut ihmiset saavat toisten olon epämukavaksi niin, että kukaan ei halua istua heidän vieressään junassa tai seisoa heidän perässään kaupan jonossa.

Yhdysvaltalaistutkijat ovat nyt ensimmäistä kertaa tutkineet, millaiset ihmiset tekevät muiden olon epämukavaksi.

Hieno Active Fit -juoksutakki + 3 nroa KUNTO PLUS -lehteä VAIN 16,90 € Napsauta tästä >>

10 asiaa, jotka karkottavat muut 

Tutkijat haastattelivat yli 1 300 ihmistä ja saivat käsityksen siitä, millaiset asiat inhottavat kanssaihmisiä. Nämä 10 asiaa häiritsivät useimpia:

 

1: Liian lähellä seisominen

2: Rasvaiset hiukset

3: Kummallinen hymy

4: Epänormaalin pitkät sormet

5: Mulkosilmät

6: Likaiset vaatteet

7: Jatkuva huulien nuoleminen

8: Kalpea iho

9: Alipaino

10: Vieraiden ihmisten valokuvaaminen

 

Epäilyttäviä ammatteja ja keräilykohteita

Kuvausinto tai hiustenpesun unohtaminen eivät kuitenkaan ole ainoita tapoja saada kanssaihmisissä aikaan inhon väristyksiä. Tutkijat havaitsivat nimittäin, että myös tiettyjen ammattien harjoittajia pidetään epämiellyttävinä.

 

Pellejä, konservaattoreita, hautaustoimiston työntekijöitä ja seksiliikkeiden omistajia pidettiin kaikkein epämiellyttävimpinä, kun taas meteorologit eivät olleet kenestäkään häiritseviä.

 

Keräilyharrastuksen kohteista eniten inhoa herättivät luut, kynnet, hampaat ja nuket. Outona pidettiin myös lintujen bongausta ja ihmisten valokuvaamista.

 

Tuntematon herättää pelkoa

 

Tutkijoiden mukaan tuntematon pelottaa useimpia meistä. Suhteellisen viattomatkin asiat voivat herättää muissa inhoa tai pelkoa, jos ihmisen on vaikea ennustaa, mitä toinen ihminen aikoo tehdä.

 

Ehkä tutkimus koskettaa sinua enemmän kuin luulitkaan. Tutkimuksen mukaan nimittäin epämiellyttävimpinä pidetyt ihmiset eivät lähes koskaan itse huomaa, millaisia tunteita he herättävät muissa.

 

Seuraavaksi tutkijat aikovat selvittää, mitkä paikat herättävät ihmisissä inhoa. Siihen asti kannattaa muistaa pestä hiukset, pitää kamera piilossa ja yrittää saada kevätauringosta hieman väriä kasvoihin. 

Lähde: Psychology Today

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?

KUNTO PLUS suosittelee