Ärsyyntynyt nainen autossa

Alkaako kaikki ottaa pannuun, jos saat ikävän tekstarin? Näin saat kiukun pysymään aisoissa.

© iStock

Näin et ärsyynny

Jotkut tilanteet vain ovat ärsyttäviä, ja silloin keittää yli. Jos kuitenkin kimpaannut kovin usein, sinun kannattaa katsoa 5 vinkkiä, joilla saat oman pinnasi venymään hieman pidemmälle ja vältät turhat raivokohtaukset.

tiistai 28. maaliskuuta 2017 teksti Cecilie Dumanski

Ärsyttävätkö sinua usein ylipirteät ihmiset, törpöt liikenteessä tai jonossa etuilijat?

Syynä pinnasi palamiseen voi olla väsymys, stressi tai alhainen verensokeri. Voi myös olla, että sinulla on tunne-elämän ongelmia, joista et ole täysin tietoinen ja jotka näkyvät jatkuvana ärsytyksenä.

Ärsyttipä sinua mikä hyvänsä, älä pura kiukkuasi muihin! Jos neuvon noudattaminen tuntuu vaikealta, katso alta 5 vinkkiä, joilla saat käsiteltyä kiukkusi ilman raivokohtausta.

5 vinkkiä, joilla ärsytys vähenee

Välipaloilla mieli iloiseksi

Voi kuulostaa hölmöltä, mutta ärsytyskynnys todella madaltuu, jos vatsa kumisee tyhjyyttään. Yritä siis pitää aina pieni välipala mukanasi, jonka voit napata nopeasti hätätilanteessa.

Keskity johonkin muuhun

Mitä itse asiassa hyödyt, jos annat ärsytyksen kasvaa raivokohtaukseksi asti? Et mitään! Yritä siis unohtaa ärsyttävä asia ja katso vaikka söpö eläinvideo netistä, niin olet pian paremmalla mielellä!

Hengitä rauhallisesti

Tämä on simppeli keino! Kun huomaat ärsyyntyväsi, vedä syvään henkeä nenän kautta, pidätä hengitystä hetki ja hengitä hitaasti suun kautta ulos. Hengittele rauhassa hetki ja huomaat, että mieli rauhoittuu.

Mieti hetki

Eläkeläinen kiilasi juuri ohitsesi jonossa. Selvä, mutta onko se todella niin paha paikka, että kannattaa menettää hermonsa? Mikä sinua oikeastaan ärsyttää? Mahdoton deadline töissä, riita kumppanin kanssa vai kotona odottavat kotityöt? Mieti, mitä ärsyyntymisen takana piilee, niin pinnasi ei pala niin helposti.

Hymyile

Voi olla, että alkuun hymy on tekohymy, mutta jo pelkät ylöspäin kääntyvät suupielet voivat saada paremmalle tuulelle.

Muista, että sinä itse päätät, hermostutko vai et!

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Millaiselle kesälomalle haluaisit mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee