Mies ja nainen istuvat lattialla sohavan edessä selät vastakkain kumpikin kännykkäänsä katsoen.

Etkö malta laskea älylaitettasi käsistäsi? Se voi kertoa sinusta enemmän kuin arvaatkaan.

© iStock

Mistä ylenpalttinen kännykän käyttö voi johtua

Kurkkaatko kännykkääsi tämän tästä? Uuden tutkimuksen mukaan se voi kertoa vaikeuksista hallita impulsseja.

tiistai 22. maaliskuuta 2016 teksti T. Sandorf

Pakko vielä vilkaista äkkiä Facebookia... vaikka siellä tuli käytyä viimeksi pari minuuttia sitten, ja on varsin epätodennäköistä, että siellä olisi ehtinyt tässä välin tapahtua mitään järisyttävän tärkeää.

Mistä moinen johtuu - miksi joidenkin on räplättävä älypuhelinta jatkuvasti, ja miksi toisille on vaikeampaa laskea puhelin kädestä kuin toisille?

Philadelphialaisen Temple Universityn psykologit ovat nyt löytäneet mahdollisen syyn.

Persoonallisuus ja impulsiivisuus näkyvät älylaitteiden käytössä

Ne, joilla on tapana tarkastaa kännykkäänsä alvariinsa, ovat todennäköisesti luonteeltaan impulsiivisia ja kärsimättömiä.

Tutkijat totesivat, että tällaiset ihmiset myös todennäköisemmin valitsevat välittömän tyydytyksen kuin malttavat odottaa myöhemmin saatavaa palkintoa, vaikka se olisi suurempi.

Niillä, joiden tulee kurkattua älylaitettaan tämän tästä, on myös yleensä enemmän vaikeuksia impulssien hallinnassa kuin muilla.

Pienempi palkinto heti vai suurempi palkinto myöhemmin?

Tulokset perustuvat tutkimukseen, johon osallistui 91 yliopisto-opiskelijaa. Opiskelijat osallistuivat kyselyyn ja kognitiiviseen testiin, minkä lisäksi heiltä kysyttiin, miten paljon he käyttävät aikaa kännykkänsä parissa.

Osallistujia pyydettiin myös muun muassa valitsemaan ottaisivatko he hypoteettisessa tilanteessa mieluummin pienemmän summan rahaa heti vai suuremman summan, jota pitäisi odottaa pidempään.

Kävi ilmi, että useammin puhelintaan katsovat osallistujat valitsivat myös todennäköisemmin välittömän, vaikkakin pienemmän, palkinnon.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?

KUNTO PLUS suosittelee