Kuntosalin 7 arkkityyppiä

Näitä 7 ihmistyyppiä esiintyy lähes jokaisella kuntosalilla.

torstai 28. tammikuuta 2016 teksti J. Johannesen

Läheistreenaaja

Ehkä olet itse joutunut läheistreenaajan kanssa salille tai ainakin kuullut kuinka tämä kannustaa kuuluvalla äänellä kumppaniaan suorituksiin, joihin tällä ei ainakaan vielä ole edellytyksiä. Läheistreenaaja pudottelee runsaasti lihasten latinalaisperäisiä nimiä ja lempinimiä piittaamatta siitä, että treenattava ei termistöä tunne. Läheistreenaaja ei itse tee muuta kuin pönöttää ohjattavansa vieressä kädet nyrkissä. Jos treenattava innostuu salitreenistä, läheistreenaaja katoaa useimmiten salilta.

Näyttäytyjä

Hän käy salilla esittelemässä pajunvitsanhoikkaa ja huoliteltua olemustaan, johon ei kuulu läski mutta eivät lihaksetkaan. Hänellä on puhelin tai tabletti aina mukanaan, jotta hän voi olla somessa samalla kun hän treenaa pienimmällä mahdollisella vastuksella. Hän treenaa poikkeuksetta niin, ettei punota, hengästy, ähki eikä hikoile salilla, koska se saattaisi näyttää ikävältä.

Seurankipeä

Hän ei yleensä ole työelämässä, joten hän kuluttaa aikaansa kuntokeskuksessa. Runsas salilla oleskelu ei ole tehnyt hänestä teräsvartaloista atleettia, mutta tuttavia hänellä on. Hän virittelee jatkuvasti keskustelua jonkun kanssa ja tekee harjoitteita enimmäkseen vähän sinne päin.

Kroppa

Hän treenaa yleensä peilin edessä ja kovaa. Hänen tavoitteenaan on kilpailu, ja hän elää pääasiassa raejuustolla ja pakastekalalla. Hän käy solariumissa ja/tai käyttää ämpärikaupalla itseruskettavaa ja ottaa itsestään kuvia kaikkiin mahdollisiin sosiaalisiin medioihin. Hänellä on luonnollisestikin vartalonmyötäinen, näyttävä asu.

Kuivan kesän orava

Tätä tyyppiä näkee eniten teillä ja poluilla pyörällä tai ilman sekä uimahalleissa. Toisinaan hän kuitenkin ilmaantuu salille ja rakentaa itselleen jonkinlaisen esteradan venyttelytilaan tai crossfit-saliin. Hänellä on viimeisen päälle varusteet ja kulunut ajanottokello, jota hän syynää jatkuvasti.

Lihaskimppu

Hänellä on yleensä samanhenkinen kumppani ja hän treenaa erityisesti ylävartalon lihaksia. Lajityypilliseen käyttäytymiseen kuuluu se, että painotankojen täyttämiseen menee vähintään yhtä paljon aikaa kuin itse treeniin. Hän ähkii ja mölähtelee mielellään ja saatttaa toistella yksinkertaisia mantroja, kuten "Jaksaa, jaksaa" tai "No pain, no gain!”.

Jäsen

Tämä laji eroaa muista siinä, että sitä näkyy harvemmin koko kuntokeskuksessa. Tämän lajin edustajia on kaikenikäisiä, kokoisia ja muotoisia. Yhteistä kaikille on, että he harrastavat lukuisia keskuksessa tarjottavia lajeja, mutta treenikertoja on vain muutama kuukaudessa.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee