Nainen rentoutuu

Onko lasi sinusta puoliksi tyhjä vai puoliksi täysi? Miten hyvin selviät stressaavista tilanteista? Vastaukset vaikuttavat elämänlaatuun.

© iStock

5 ominaisuutta, jotka parantavat elämänlaatua

Persoonallisuuden piirteillä on suuri vaikutus ihmisen elämänlaatuun. Selvitimme, mitkä piirteet kohottavat elämänlaatua.

keskiviikko 17. toukokuuta 2017 teksti M. Jespersen

Amerikkalaistutkijat ovat selvittäneet hyvän elämän reseptin. Tai ainakin Etelä-Kalifornian yliopiston tutkimuksessa selvisi, mitkä persoonallisuuden piirteet edesauttavat onnellista elämää.

Yli 8 000 vastauksen perusteella tutkijat päättelivät, että sellaiset ominaisuudet, kuten optimismi ja rohkeus, vaikuttavat ihmisen onnellisuuteen.

Mitä useampia tietyistä ominaisuuksista koehenkilöillä oli, sitä suuremmat tulot heillä oli, sitä enemmän ystäviä ja sitä harvemmin he olivat sairaana. Tarkista listalta, mitä näistä ominaisuuksista sinulla on.

1. Sinulla on hyvä työmoraali

Jos sinulla on hyvä työmoraali eli haluat, että työt tulevat hoidetuiksi kunnolla, olet askeleen lähempänä menestystä työelämässä. Tutkimusten mukaan tunnolliset ihmiset myös elävät pidempään.

2. Olet optimistinen

Kannattaa siis nähdä lasi puoliksi täytenä eikä puoliksi tyhjänä. Tutkimuksessa 25 prosenttia osallistujista piti lasia puoliksi täytenä.

3. Otat riskejä

Sananlaskukin sen sanoo: onni suosii rohkeaa! Kuitenkin tutkituista vain viidennestä luonnehdittiin rohkeiksi.

Tunnetko muistisairauden ensimmäiset oireet?

4. Osaat rauhoittua

On sanomattakin selvää, että on hyvä, jos osaa rauhoittua ja pitää stressitason itse matalalla. Tutkituista 33 prosenttia luonnehdittiin tunne-elämältään vakaiksi.

5. Hallitset tilanteet

Tuntuuko siltä, että hallitset useimmat tilanteet, joihin joudut? Silloin elämäsi on todennäköisesti sopusoinnussa. Tutkituista 41 prosenttia tunsi hallitsevansa elämäänsä. Tämä oli tutkimuksen yleisin piirre.

Lähteet: Prodeceedings of the National Academy of Sciences ja Business Insider

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee