© COLOURBOX

Passiivinen tupakointi vaikeuttaa lasten saamista

Kattavan tutkimuskoosteen mukaan passiivinen tupakointi lisää ennenaikaisen ikääntymisen ja varhaisten vaihdevuosien sekä lapsettomuuden riskiä.

keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Arvostetussa lääketieteellisessä julkaisussa, British Medical Journalissa julkaistun tutkimuksen mukaan varsinaisen tupakoinnin lisäksi pelkästään tupakansavulle altistuminen riittää vaikeuttamaan raskaaksi tulemista.

Tutkimustulokset osoittavat, että 10 vuotta lapsuudessaan tai aikuisiässä tupakansavulle  altistuneiden naisten on 18 % vaikeampi tulla raskaaksi kuin tupakalta säästyneiden kanssasisartensa.   

Kun koskaan tupakoimattomien ja tupakoinnin lopettaneiden naisten tietoja vertailtiin, lapsettomuuden todennäköisyys oli 14 % suurempi  niillä, jotka olivat aiemmin tupakoineet.

Tupakansavu sisältää runsaasti myrkyllisiä ainesosia, jotka heikentävät naisen hedelmällisyyttä ja varhentavat vaihdevuosia.    

Passiivisesti tupakoineiden naisten vaihdevuodet alkoivat 1 - 2 vuotta aikaisemmin kuin tupakansavulta välttyneiden naisten.  

Tutkijat suhtautuvat varhaiseen menopaussiin vakavasti,  sillä toisten tutkimusten mukaan se liittyy varhaisen kuoleman riskiin. Tutkimuksen päätelmänä on, että se vahvistaa näkemystä siitä, että naisten tulisi voida välttää sekä aktiivista että passiivista tupakointia.

 

Englanninkielinen tutkimusraportti löytyy täältä.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mitä terveysneuvoa sinun on vaikeinta noudattaa?


KUNTO PLUS suosittelee