Neljä huonoa tapaa, jotka ovat oikeasti terveellisiä

Älä suotta tunne huonoa omaatuntoa - nämä tavat eivät ole välttämättä lainkaan huonoja!

maanantai 21. marraskuuta 2016 teksti Julie Johannesen

Podetko alituiseen huonon omaatuntoa tietyistä tavoista, joiden oletat olevan epäterveellisiä?

 Listasimme muutaman tottumuksen, joista ei ainakaan tarvitse kantaa huolta!

1. Runsas kahvin juonti 

Vähintään kolme kupillista päivässä juovilla voi olla pienentyntyt riski sairastua eri syöpäsairauksiin. Kahvi sisältää myös yllättäen runsaasti antioksidantteja. Kannattaa kuitenkin muistaa juoda lisäksi riittävästi vettä!

Lue 11 hyvää syytä juoda kahvia!

2. Naputtelu ja jalkojen heiluttelu istuessa

Tuottaako paikallaan istuminen vaikeuksia, ja onko tapanasi heilutella varpaita, rummuttaa sormilla ja huojuskella ees ja taas? Tämän ansiosta painoindeksisi saattaa olla pienempi kuin muilla! Levottomat istujat voivat tutkimuksen mukaan kuluttaa päivässä jopa 350 kilokaloria enemmän energiaa kuin rauhalliset nököttäjät, vaikka ylimääräinen liikehdintä onkin täysin tahatonta.

Laske painoindeksisi täällä!

3. Kiroilu

Vuonna 2011 tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että kiroilijat pärjäsivät paremmin paineen alla. Tutkijat arvelivat tämän johtuvan kiroillessa erittyvästä aderenaliinista. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kiroilla kannattaisi ihan JOKA tilanteessa...

4. Normaalirasvaisten elintarvikkeiden käyttö

Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että vähärasvaiset tuotteet eivät välttämättä ole varsinaisesti terveellisempiä kuin täysrasvaiset. Tämä koskee etenkin maitoa, voita ja juustoja. Täysrasvaisia tuotteita kannattaa kuitenkin nauttia maltilla ja huolehtia terveellisten rasvahappojen saannista sisällyttämällä ruokavalioon esimerkiksi kalaa, pähkinöitä ja kasviöljyjä.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee