Pariskunta kävelee saman sateenvarjon alla

Kun tapaat appivanhempasi ensi kertaa, kannattaa pitää silmällä tiettyjä toimintatapoja.

© iStock

Neljä asiaa, joista hälytyskellojen pitäisi soida, kun tapaat appivanhempasi ensi kertaa

Appivanhempien tapaaminen ensi kertaa on aina jännittävä tapaus. Pidä kuitenkin silmät ja korvat auki, sillä tietyt tavat voivat enteillä ongelmia omassa parisuhteessanne.

maanantai 3. lokakuuta 2016 teksti Anna Sjøstrøm

Appivanhempien tapaaminen on oiva tilaisuus oppia tuntemaan uusi kumppani entistä paremmin. Perheen keskinäiset suhteet ja tapa kohdella toisiaan voivat paljastaa kumppanista paljonkin, eivätkä välttämättä vain hyviä asioita. Vanhemmilta saadut toimintamallit siirtyvät helposti seuraavan polven omiin parisuhteisiin, joten tiettyjä merkkejä kannattaa pitää ennakkovaroituksena mahdollisista tulevista ongelmatilanteista.

1. Kommunikointi huutamalla

Onko mitään ärsyttävämpää kuin ihmiset, joilta asioiden verbaalinen käsittely luontuu vain pää punaisena huutamalla? Jos tämä on se viestintätapa, johon rakkaasi on varttuessaan tottunut, alkaako hän ennen pitkää toistaa sitä omassa parisuhteessanne?

2. Ylenpalttinen kiinnostus

Hyvät ja läheiset välit appivanhempien kanssa ovat hieno asia, mutta rajansa kaikella: jos kumppanin vanhemmat sekaantuvat parin välisiin asioihin heti alusta asti, on suhteessa pian neljä osapuolta – ja tilanteesta entistä vaikeampi luovia ulos kunnialla.

3. Kiusaannuttavat vitsit

Jos appivanhempien vitsit ylittävät alituiseen hyvän maun rajat tavalla tai toisella, kannattaa niitä kuunnella herkällä (vaikka sitten punoittavalla) korvalla. Ne nimittäin voivat kertoa paljonkin siitä, millaisten arvojen ja elämänkatsomuksen parissa kumppanisi on kasvanut.

4. Jälkikasvun lyttäys

On todella ikävää käytöstä vanhemmilta kritisoida lastaan, joka samalla yrittää tehdä vaikutusta uuteen kumppaniinsa. Ikävä kyllä tämäkin toimintamalli saattaa myöhemmin toistua parisuhteessa, kun alituiseen lyttäyksen kohteeksi joutunut ei osaa muuta kuin lytätä omaa kumppaniaan.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee