Miksi jälkiruualle on aina tilaa

Vaikka olisi syönyt itsensä kuinka kylläiseksi tahansa, aina löytyy vielä vähän tilaa jälkiruualle. Me kerromme syyn!

tiistai 24. toukokuuta 2016 teksti KUNTOPLUS

Useimmat ovat varmasti kokeneet jälkiruuan mahtumisen ihmeen: vaikka aterian jälkeen tekisi mieli löysätä vyötä ja tuntuisi, että tämän jälkeen ei tarvitse enää koskaan syödä, jälkiruuan purjehtiessa pöytään yhtäkkiä vatsasta löytyykin vielä makean herkun mentävä aukko.

Mistä kylläisyyden tunne johtuu

Kun vatsa täyttyy tiettyyn pisteeseen asti, se ei halua ottaa vastaan enempää ruokaa. Tällöin aivoihin välittyy kemiallisia ja neurologisia viestejä kylläisyydestä, jolloin ruokaa ei tee mieli enempää.

Entisaikaan ei eletty nykyisen kaltaisessa yltäkylläisyydessä, ja ruokaa ollut yksinkertaisesti mahdollista saada pöytään siinä määrin kuin nykyään, etenkään runsaasti rasvaa sisältävää ruokaa. Aivojen viestit estivät tällöin ihmisiä syömästä itseään aivan ratkeamispisteeseen silloinkaan, kun ruokaa oli saatavana yllin kyllin. 

Tämä ominaisuus on kehittynyt ihmiskunnan historian aikana, ja yhdessä ruokahalun kanssa se säätelee luontaista energiansaantia.

Herkkuhimo sekoittaa

Miksi sitten jälkiruualle löytyy aina paikka vatsasta?

Nykyään herkkuja ja roskaruokaa on saatavana ennennäkemättömän paljon, mikä vaikuttaa kylläisyyden ja ruokahalun tasapainoon.

Makeat ja rasvaiset ruuat ovat niin houkuttelevia nykyihmiselle, että täyden vatsan lähettämät viestit eivät enää riitä peittoamaan jälkiruuan himoa.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä sinua auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?


KUNTO PLUS suosittelee