Nainen pitelee päätään siivoushansikkaat kädessä ja kiljuu
© iStock

Kuusi kodin yllättävää bakteeripesää

Muistathan siivouspäivänä myös nämä!

tiistai 18. lokakuuta 2016 teksti Anja Bruneskjold

Kunhan muistaa pestä kädet vessareissun jälkeen ja siivoaa kodin kerran viikossa, niin luulisi, että bakteerit pysyvät sillä ojennuksessa. Niillä on kuitenkin muutama lempikohde, jotka saattavat siivouspäivänä jäädä huomiotta.

Hammasharjamuki tai -pidike

Kökkööntyvä hammastahna voi kyllä häiritä vähän silmää, mutta miten usein hammasharjamukia tai -pidikettä tulee oikeasti putsattua? Bakteerien nitistämiseksi sille kannattaisi näyttää saippuaa ja kuumaa vettä parikin kertaa viikossa.

Kylpyhuoneen matto

Kylpyhuoneen matto ei välttämättä juuri kuivaa päivää näe, ja se jos mikä on bakteerien mieleen. Vastarintaan voi nousta ripustamalla maton kuivumaan aina, kun sillä on tassutellut märin jaloin, ja pesemällä sen kerran viikossa.

Jääkaapin ovenkahva

 Montako kertaa päivässä avaat jääkaapin? Ovatko kädet aina varmasti puhtaat? Entä miten usein puhdistat ovenkahvan? Niinpä.

Kännykkä

Korvan ja käden lämpimässä syleilyssä viipyilevää kännykkää kannattaisi kuivata ja puhdistaa aina silloin tällöin, etenkin, jos kuuluu siihen ihmisryhmään, joka pitää kännykän mukana IHAN joka paikassa.

Kynnysmatto

Kynnysmatto kerää uskollisesti pölyt ja liat päivästä toiseen, mutta senkään kapasiteetti ei ole rajaton: jos kynnysmattoa ei silloin tällöin pese, bakteerit alkavat hiljalleen edetä siitä jalkojen mukana muualle asuntoon.

Lelut

Leluja pidellään pienillä tahmakäpälillä, pureskellaan ja kieritellään pölyssä. Niitä siis kannattaa pestä ja USEIN.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä on tärkein ilmastotekosi?


KUNTO PLUS suosittelee