Tomaatti - antioksidantteja

Tomaatti lievittää tutkitusti aknea, mustapäitä ja punoitusta. Tomaatin antioksidantit myös auttavat ehkäisevän ikääntymisen merkkien ilmaantumista.

maanantai 21. syyskuuta 2015 teksti I. Brøndum

Hyöty iholle

Ennen vanhaan luultiin, että tomaatit sisältävät pääasiassa vettä. Nyt tiedetään, että iho saa niistä muutakin kuin kosteutta. Tomaatti on ehdottomasti paras lykopeeni-antioksidantin lähde. Saksalaisen tutkimuksen mukaan lykopeeni auttaa ihoa suojautumaan auringon UV-säteiltä ja suojaa siten ihoa ikääntymisen merkkien ilmenemiseltä. Tomaatissa on myös A- ja C-vitamiinia, jotka auttavat tasaamaan talirauhasten liikatoimintaa. Lisäksi tomaateista saadaan kelpo annos E-vitamiinia, joka suojaa ihoa rasvaisen ruuan ja ilmansaasteiden rasituksilta.

Tomaattia tukkaan

Jos kloorivesi on sävyttänyt hiuksesi vihreiksi, kokeile niiden huuhtomista tomaattimehulla. Se neutraloi vihreän värin.

Nauti näin

Nauti tomaatin kanssa yhdessä myös hieman rasvaa, niin rasvaliukoinen A-vitamiini imeytyy elimistöön. Käytä tomaattia sekä kypsennettynä että kypsentämättömänä, sillä lykopeeni imeytyy parhaiten kypsennyksen jälkeen, esimerkiksi säilyketomaateista ja ketsupista.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mitä terveysneuvoa sinun on vaikeinta noudattaa?


KUNTO PLUS suosittelee