6 iholle haitallista terveellistä ruoka-ainetta

Tiesitkö, että nämä terveelliset ruoka-aineet ovat iholle haitallisia?

maanantai 21. marraskuuta 2016 teksti Julie Johannesen

Nämä kuusi terveellisenä pidettyä ruoka-ainetta eivät tee iholle hyvää. 

Riisikakut

Riisikakut nostavat verensokerin nopeasti ylös, sillä niiden sisältämät hiilihydraatit pilkkoutuvat elimistössä pian glukoosiksi. Sen jälkeen glukoosi reagoi proteiinien, kuten kollageenin, kanssa prosessissa, jota kutsutaan sokeroitumiseksi. Reaktion seurauksena syntyy molekyylejä, jotka voivat vahingoittaa ihon kollageenia. 

Terveelliset aamiaistuotteet

Täysjyvätuotteet eivät nosta verensokeria turhan äkkinäisesti mutta monet muut terveellisinä pidetyt aamiaistuotteet ovat itse asiassa täynnä raffinoitua eli valkoista sokeria ja lisättyä sokeria. 

Maito

Monet ovat huomanneet, että iho on huonompi silloin, kun on tullut juotua runsaasti maitoa tai syötyä paljon maitotuotteita. Maidossa on pieniä määriä peptidihormonia nimeltä IGF-1, joka on periaatteessa vaaraton, mutta voi aiheuttaa joillekin iho-oireita. 


Smoothiet

Smoothiet kuulostavat superterveellisiltä mutta sisältävät usein niin runsaasti sokeria, että on sama, jos söisit ison pussin karkkia.

Agavesiirappi

Luonnon siirapit esitellään usein terveellisenä vaihtoehtona, mutta niillä on myös ei-toivottuja vaikutuksia. Agavesiirappi vahingoittaa elimistön kollageenia jopa enemmän kuin valkoinen sokeri, jolloin rypyt ja juonteet näkyvät entistä selvemmin.

Margariini

Rasva on tärkeässä roolissa ihon pitämisessä vahvana ja terveenä, mutta kaikki rasvat eivät toimi samalla tavalla. Margariinin sisältämät transrasvahapot voivat vahingoittaa ihon kosteustasapainoa ja kuivattaa ihoa. 

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee