Nainen suihkussa

Lyhyt eikä liian kuuma – sellainen suihku on ihon mieleen.

© iStock

5 tyypillistä virhettä suihkussa

Tiesitkö, että suihkussa ei kannattaisi viipyä viittä minuuttia kauempaa?

perjantai 10. helmikuuta 2017 teksti A. Bruneskjold

Harva saa suihkuteltua viidessä minuutissa, mutta sen lisäksi suihkussa syyllistytään lukemattomiin muihinkin virheisiin. Katso, mitkä ovat 5 yleisintä erhettä. Väärät suihkutavat saattavat uhata jopa terveyttäsi!

Viivyt suihkussa liian pitkään

Liiallinen suihkussa lotraaminen kuivattaa ihoa, minkä lisäksi se on silkkaa turhaa veden tuhlausta. Anna veden juosta enintään viisi minuuttia. Ihosi ja ympäristö kiittävät.

Peset hiukset vasta viimeisenä

Shampoo- ja hoitoainejäämät voivat jäädä ihollesi, jos peset hiuksesi vasta suihkun lopuksi. Aloita siis hiustenpesulla, jotta pesuaineen jäämät huuhtoutuvat veden mukana viemäriin.

Otat turhan kuumia suihkuja

Suihkuveden lämpötilalla on merkitystä. Vaikka lämmin suihku tuntuu ihanalta, kun ulkona paukkuu pakkanen, se ei ole hyväksi ihollesi. Kuuma vesi kuivattaa ihoa, ja samalla kulutat myös turhaan lämmitysenergiaa lotratessasi kuumalla vedellä.

Hankaat ihoa liian kovaa

Ihoa ei saa hangata peseytyessä liian kovaa esimerkiksi karhealla pesusienellä tai -hanskalla, sillä ne voivat ärsyttää etenkin herkkää ihoa. Punoitus kielii siitä, että otteet ovat olleet turhan ronskit. 

Et käytä kosteusvoidetta suihkun jälkeen

Suihkun jälkeen koko vartalo kannattaa rasvata kun iho on vielä kostea, jolloin voide lukitsee kosteuden iholle. Jos aika on kortilla, käytä kevyttä kosteusvoidetta, joka imeytyy nopeasti.


Katso myös, missä kuudessa asiassa kotona on paljon enemmän bakteereja kuin luulisi!

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee