Nainen laittaa hoitoainetta hiuksiin
© iStock

5 virhettä, joihin syyllistyt hoitoaineen käytössä

Hoitoaineen käyttö ei ole huippuvaikeaa, mutta muutama virhe tulee silti helposti tehtyä.

perjantai 9. joulukuuta 2016 teksti Anna Sjøstrøm

Jostain syystä hiuksista ei koskaan saa kotona niin hyvännäköisiä kuin kampaajalla. Ehkä syynä on se, että käytämme hiustenhoitotuotteita väärin. Katso luettelo tavallisimmista virheistä hoitoaineen käytössä ja opi toimimaan jatkossa oikein.

1. Hierot hoitoaineen hiusjuuriin

Useimmat meistä hierovat hoitoaineen hiusjuuriin ja päänahkaan, koska se tuntuu hyvältä. Mutta todellisuudessa hiusjuuret ja päänahka eivät tarvitse hoitoainetta, koska siellä hiukset ovat vahvoja ja uusia. Levitä sen sijaan hoitoaine huolellisesti muualle hiuksiin, erityisesti latvoihin, jossa hiukset ovat kuivat ja hoitoaineen tarpeessa.

2. Käytät liikaa hoitoainetta

Monet laittavat hoitoainetta hiuksiin kerralla aivan liikaa, jolloin se menettää toivotun tehonsa ja tekee hiuksista elottomat ja rasvaiset. Hyvä nyrkkisääntö on käyttää hoitainetta kerralla noin kahden euron kolikon kokoinen määrä.

3. Kaksi yhdessä -tuote

Sekä shampoon että hoitoaineen sisältävän tuotteen käyttö voi tuntua fiksulta idealta, mutta ainakaan pitkiin hiuksiin yhdistelmäaineiden teho ei riitä. Osta siis molemmat erikseen.

4. Jätät hoitoaineen hiuksiin liian pitkäksi aikaa

Moni jättää hoitoaineen hiuksiin liian pitkäksi aikaa, jolloin tuloksena ovat raskaat ja elottomat hiukset. Useimmat hoitoaineet toimivat parhaiten, kun ne pestään pois hiuksista 2-3 minuutin jälkeen.

5. Peset hiukset ensin shampoolla

Voi kuulostaa kummalliselta, mutta hoitoaineen käytöllä ennen shampoota voi olla hyvät puolensa. Shampoopesu hoitoaineen käytön jälkeen varmistaa, ettei hiuksiin jää hoitoainejäämiä, mikä tekee hiuksille vain hyvää.


Nyt saat tyylikkään Kari Traa -treenipaidan ja neljä numeroa KUNTO PLUS -lehteä hintaan 24,90 €

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee