Nainen poistaa säärikarvoja höylällä kylpyammeessa

Etsi kuvasta yksi virhe...

© iStock

3 yleistä virhettä säärten sheivauksessa

Jos iho on kirjavana naarmuista ja punoittavista näpyistä aina sheivauksen jälkeen, kannattaa jatkossa välttää ainakin nämä virheet.

sunnuntai 28. elokuuta 2016 teksti S. Mahler

Kokeneetkin sheivauskonkarit saavat joskus raapaistua kunnon vertatihkuvia naarmuja ihoon, ja punaisista näpyistä kirjavat kintut ovat myös tuttu ilmiö höyläilijöille.

Säärten sheivaaminen luonnistuu kyllä keneltä vain, mutta parhaan lopputuloksen varmistamiseksi ja ihoparan säästämiseksi kannattaa varmistaa, ettei sorru näihin perusvirheisiin.

1. Höyläät karvojen kasvusuunnan vastaisesti

Kyllä, luit oikein. Säärikarvoja kannattaa ennemmin höylätä niiden kasvusuuntaan, etenkin, jos iho näyttää ärsyyntyvän helposti sheivaamisesta. Myötäkarvaan sheivaaminen vähentää myös sisäänkarvaneiden karvojen riskiä.

2. Käytät kertakäyttöhöylää yli viikon ajan

Kertakäyttöhöylät kannattaa nakata menemään viimeistään viikon käytön jälkeen. Mitä kauemmin samalla terällä höyläilee, sitä enemmän siihen kertyy bakteereita. Terä myös tylsistyy käytössä ja voi aiheuttaa helpommin naarmuja, joihin terän bakteereilla on oitis vapaa pääsy. 

3. Et kuori ihoa

Monet ajattelevat höyläyksen toimivan itsessään kuorintana, mutta paremman ja tarkemman lopputuloksen saa, kun kuorii ihon ennen höyläystä. Kuorinta poistaa kuollutta ihosolukkoa, joka voi muuten jäädä terän tielle ja aiheuttaa nirhaumia. Kuorinta myös nostaa karvoja hieman pystyy, jolloin ne höyläytyvät helpommin pois.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee