Stressipsykologi: Stressikynnystään voi korottaa

Clas Malmström on lääkäri ja psykologi, jolla on oma klinikka Tukholmassa. Hän on erikoistunut stressin hoitoon sekä kliinisessä että teoreettisessa mielessä ja kirjoittanut aiheesta lukuisia kirjoja.

keskiviikko 8. heinäkuuta 2015 teksti KUNTOPLUS

Yksi kylpylän tehtävistä on kannustaa kävijöitä terveellisempään elämäntapaan. Monet itseään kylpylöiksi nimittävät laitokset tosin keskittyvät vain passivisiin hoitomuotoihin, kuten kasvohoitoihin ja manikyyreihin.

Monet kylpylävieraat ovat tullessaan väsyneitä. Väsymys onkin nykyään länsimaissa yksi yleisimmistä syistä lääkärillä käymiseen. Jotkut todella ovat uupuneita ja ylirasittuneita, mutta toiset vain uskovat olevansa: itse asiassa osa sairastuu stressin puutteeseen.

Stressi kuvaillaan usein kielteiseksi ja vaaralliseksi, mutta se voi olla myös myönteinen ja jopa välttämätön voima. Kaikkea fyysistä ja psyykkistä rasitusta välttävä ihminen voi romahtaa. Rasitus mielletään usein aivan suotta itsensä kuluttamiseksi. Monet heittäytyvät hellittäviksi ja puunattaviksi sen sijaan, että juoksisivat itsensä väsyneeksi, kokeilisivat fyysisiä rajojaan ja oppisivat löytämään mielen rentouden.

Klinikallamme pyritään lisäämään asiakkaiden tietoisuutta kehon ja mielen yhteistoiminnasta. Tarjoamme ohjattua treenausta ja käsittelemme elämän eri puolia. Uudet tavat pyritään liittämään osaksi arkea, jolloin stressikynnys vähitellen nousee. Asiakkaat yksinkertaisesti pakotetaan kohtaamaan haasteita.

Tasapainon saavuttamiseksi on ensin rasitettava itseään ja hikoiltava niin henkisesti kuin fyysisestikin. Sen jälkeen voi antaa itselleen aikaa akkujen lataukseen. Yksikään ihminen tai eläin ei selviydy jatkuvasta stressistä, mutta kokonaan ilman stressiä ei myöskään voi elää. Vuorovaikutus ja sisäisen sopusoinnun saavuttaminen on elintärkeää.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee