Nainen peseytyy
© iStock

Miksi miehille riittää kylmempi suihku kuin naisille

Taistellaanko teilläkin patterin termostaatin herruudesta, ja yhteiset suihkuhetket ovat sula mahdottomuus, kun veden lämpötilasta ei päästä yhteisymmärrykseen? Sille on aivan luonnollinen selitys!

maanantai 22. toukokuuta 2017 teksti J. Træning

Yhteinen suihkuhetki voi tuntua ihanalta ajatukselta: mikäpä sen suloisempaa (ja seksikkäämpää) kuin olla iho ihoa vasten lämpimänä solisevan veden alla. Samallahan voi vielä säästää vettäkin, kun kaksi peseytyy samalla kertaa! Todellisuus voi kuitenkin olla toista kuin elokuvissa, kun termostaatin säädöstä ei päästäkään yksimielisyyteen.

Yhteisissä suihkutteluissa nimittäin tyypillisestä on, että  1) naispuolinen peseytyjä hytisee huulet sinisenä ja yrittää vaivihkaa kääntää termostaattia lämpöisemmälle 2) miespuolinen suihkuttelija pystyy olemaan veden alla vain puolittain ja valittaa jatkuvasti todennäköisistä palovammoista.

Naiset, miehet ja lämpötila

Lämpötilamieltymykset vaihtelevat toki yksilöllisesti, mutta yleensä naiset peseytyvät mieluummin lämpöisemmässä vedessä kuin miehet.

Lämpömieltymykset eivät johdu sinällään kuitenkaan sukupuolesta vaan kehon koostumuksesta. Miehillä on yleensä enemmän lihasmassaa, joka tuottaa moninkertaisesti enemmän lämpöä kuin rasvakudos.

Naisilla rasvaa on kehossa yleensä enemmän. Valkoisen rasvan lisäksi kehossa voi olla myös paremmin lämpöä eristävää ruskeaa rasvaa. Se ei kuitenkaan riitä pitämään jäseniä lämpöisinä, mikä on myös yksi syy siihen, miksi naisilla usein kädet ja jalat palelevat.

Rasvakerros estää myös kehon sisäistä lämpöä pääsemästä iholle asti, jolloin olo tuntuu kylmältä.

Suihkun lämmöstä apua viluisuuteen

Kun jalat, kädet ja ihokin tuntuvat kylmiltä, lämpöä pyritään hakemaan ulkopuolisesta lähteestä - vaikkapa sitten kuumasta suihkusta tai kylvystä.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee