Ayurveda-konsultti: Kylpyläkäynti korjaa kehon epätasapainoa

Suzanna Björklund, ayurveda-konsultti, joka on aiemmin toiminut tukholmalaisen ayurveda-keskuksen kylpylän johtajana ja tekee yhteistyötä srilankalaisen ayurveda-kylpylän kanssa.

keskiviikko 8. heinäkuuta 2015 teksti KUNTOPLUS

Kylpyläkäynnin tulisi olla luonnollinen osa elämää, kuten Baltian maissa. Toivoisin, että pohjoismaissa kylpylöiden saama ylellisten viihdekeskusten leima vähitellen katoaisi ja nykyistä harvemmat kärsisivät kehon epätasapainosta.

Ajallemme on tyypillistä, että erittäin monet kärsivät jonkinasteisesta epätasapainosta, vaikkeivät olisikaan varsinaisesti sairaita. Olotila voi ilmetä epämääräisinä kipuina, univaikeuksina tai ruuansulatusongelmina.

Nykyään kaikilla tuntuu olevan ajasta pulaa. Väitän kuitenkin, että kylpyläkäynnin pitäisi kestää vähintään neljä tai viisi päivää, mieluiten viikon. Kestää neljä päivää, ennen kuin ylikierroksilla käyvä ihminen osaa jotenkuten asettua ja alkaa tuntea todellisia vaikutuksia. Perinteinen puhdistus- ja nuorennuskuuri kestää vähintään kaksi viikkoa.

Ayurveda-terveyskonsultaatiossa analysoidaan elämäntilanne ja kartoitetaan epätasapainotiloja tulkitsemalla sykettä, kynsiä, kieltä ja silmiä. Ayurveda poikkeaa oireita hoitavasta länsimaisesta lääketieteestä, koska se tarkastelee ihmistä kokonaisuutena. Asiakas saa kokonaisvaltaisesti henkilökohtaisia neuvoja ravinnosta, terveydestä ja hoidoista, jolloin eri osa-alueiden välille syntyy yhteys. Kyse on ennen kaikkea ongelmien ehkäisystä. Kehosta pidetään huolta yksinkertaisin, luonnollisin keinoin.

Kylpylävieras voi valita tarjonnasta sen mukaan, mikä itsestä tuntuu hyödylliseltä: voi mm. opetella joogaliikkeitä tai hankkia uusia ideoita päivittäiseen ruuanlaittoon. Koko elämää ei tarvitse laittaa uusiksi - jo muutama muutos voi lievittää oloa merkittävästi.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee