Nainen pitelee nenäänsä
© iStock

4 tehovinkkiä hien hajun torjuntaan

Hiki tuskin lie kenenkään lempituoksu, mutta onneksi hien hajua voi ehkäistä helpoin konstein. Me listasimme neljä tehokasta ja yksinkertaista vinkkiä tuoksahdusten torjuntaan.

maanantai 3. huhtikuuta 2017 teksti A. Bruneskjold

Kukapa haluaisi olla haisuli! Näillä vinkeillä pidät hajut kurissa ja olosi raikkaana.

1. Hygienia kuntoon

Tämä kuulostaa ehkä itsestäänselvältä, mutta paras konsti pysyä miellyttävän tuoksuisena on peseytyä päivittäin ja käyttää tarvittessa puhtaalla iholla hien muodostumista hillitsevää antiperspiranttia tai hien hajua ehkäisevää deodoranttia. Hiki itsessään ei haise, vaan haju muodostuu, kun ihon bakteerit alkavat hajottaa hien valkuaisaineita ja rasvayhdisteitä.

2. Katse lautaselle

Muun muassa sipuli ja valkosipuli haiskahtavat tunnetusti hengityksessä, mutta ruoka-aineiden sekä alkohoholin tuoksahdukset voivat tuntua myös hiessä tunteja aterian jälkeen. Muutama tippa piparminttuöljyä voi auttaa aterian jälkeen torjumaan pahimpia hajuja.

3. Stressi hallintaan

Stressikin voi vaikuttaa kehon hajuihin. Stressaantuneena kehon lämpö noustee, jolloin hikoilukin lisääntyy. Kenelläpä eivät kainalot kostuisi stressaavissa tilanteissa! Tällöin hajujen ehkäisyssä auttaa, jos hygieniasta on huolehdittu ja kainaloihin sipaistu antiperspiranttia tai deodoranttia.

Stressin hallinta ja lievitys auttaa näin myös hillitsemään hikoilua. Kokeile esimerkiksi rentoutumis- tai meditaatioharjoituksia.

4. Hengittävät materiaalit vaatteissa

Hengittävät luonnonmateriaalit, kuten villa, silkki ja puuvilla ovat hyviä valintoja arkikäyttöön keinokuitujen sijaan. Urheiluvaatteissa kosteutta siirtävät tekokuidut ovat kuitenkin paikallaan, mutta muista pestä treenivaatteet mieluiten heti hikistymisen jälkeen, jotta hien haju ei siinny niihin.

LUE MYÖS: Miksi kannattaa valita villainen lämpökerrasto

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee