Kaksi ystävätärtä nauraa ja ottaa selfietä
© iStock

4 tapaa lisätä iloa elämään

Onnea ja iloa voi lisätä elämään varsin pienillä ja helpoilla muutoksilla. Lue neljä vinkkiä, joilla voit lisätä iloa elämään heti tänään!

maanantai 20. maaliskuuta 2017 teksti A. Bruneskjold

Elämäniloa voi lisätä arkeen pienillä, helpoilla konsteilla. Me listasimme neljä, joiden vaikutuksen voi tuntea yleensä vieläpä välittömästi.

1. Liikettä niveliin

Säännöllinen sykettä nostava liikunta parantaa tutkitusti mielialaa, ja liikunnasta voi olla apua jopa masennuksen hoidossa ja ehkäisyssä. Jo reipas kävelylenkki raittiissa ilmassa voi tehdä ihmeitä, ja liikuntaa kannattaa ujuttaa myös arkeen aina kun mahdollista. Kaverin kanssa treeni voi olla vielä tuplasti hauskempaa!


2. Luonnonrauhaa

Luonnossa liikkuminen on mitä mainioin tapa edistää niin fyysistä kuin henkistä hyvinvointia. Epätasaisessa maastossa lihakset saavat monipuolista treeniä, ja luonnossa liikkuminen auttaa myös lievittämään stressiä ja rauhoittamaan mieltä. 

Kohota kuntoa kävelemällä!

3. Aikaa ystävien ja perheen kanssa

IIhmisiä on hyvä tavata somen lisäksi myös ihan tosielämässä. Aidosti lämmin ja välittävä vuorovaikutus parantaa mielialaa ja tuo lisää iloa elämään. Yksin murehtiessa huolet voivat saada suhteettomat mittasuhteet, jolloin mikään ei korvaa toisen ihmisen tukea elävässä elämässä.

4. Rajansa ruutuajalle

Suurimman osan somessa ja tv:n ääressä vietystä ajasta voisi käyttää luultavasti paremminkin, eli tavoilla, jotka lisäävät iloa ja onnea elämään. Kannattaa siis pitää huoli, ettei ruutu vie liikaa aikaa iloa tuottavilta harrastuksilta ja tosielämän kohtaamisilta rakkaiden ihmisten kanssa.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee