Tölkkitomaattien ylivoimainen terveellisyys

Tomaattien terveellisyys on huippuluokkaa, ja niin oudolta kuin se saattaakin kuulostaa, tölkkitomaatit ovat VÄHINTÄÄN yhtä terveellisiä kuin tuoreetkin! Tölkkitoimaatit ja tomaattipyeree ovat hyväksi luustolle ja onpa niistä alentamaan monien syöpien riskiäkin.

perjantai 26. helmikuuta 2016

Tölkkitomaatit säilyvät pitkään ja ne ovat jopa terveellisempiä kuin tuoreet tomaatit. Syömällä tölkkitomaatteja voi jopa alentaa monien syöpien riskiä!

Ansio kuuluu tölkitettävien tomaattien kuumakäsittelylle, joka hajottaa tomaatien solut ja tekee niiden ravintosisällöstä tuoreita tomaatteja helpommin imeytyviä.

Voimalliset antioksidantit

Tomaattien sisältämä voimakas antioksidantti, lykopeeni, imeytyy tölkkitomaateista paremmin kuin tuoreista. Lykopeenin saanti auttaa ehkäisemään keuhkosyöpää ja mahasyöpää ja miesten eturauhassyöpää ja edistää sydänterveyttä.

Myös tomaattipyree on varsinainen vitamiini- ja antioksidanttitiiviste. Antioksidanttien lisäksi siinä on runsaasti E- ja C-vitamiinia immuunipuolustuksen tueksi.

Jos tämän artikkelin innoittamana avaat tomaattitölkin tai pyreeputkilon, käytä se kerralla. Vitamiinit nimittäin hiipuvat nopeasti varsinkin avatusta pyreepurkista tai -putkilosta.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee