Vilustunut nainen
Anna vastustuskyvylle lisäpotkua

Jo kolmessa päivässä voit vahvistaa immuunipuolustustasi talven tautiaaltoja vastaan.

© iStock

Ruokavaliosta potkua immuunipuolustukselle kolmella ohjelmalla

Jo kolmessa päivässä voi antaa lisäpotkua immuunipuolustukselle ja lisätä mahdollisuuksiasi selvitä pimeästä talvesta terveenä ja virkeänä. Esittelemme kolme konstia tukea elimistön puolustusjoukkoja ruokavalion avulla.

sunnuntai 4. marraskuuta 2018 teksti Martin Kreutzer

Terveenä ja virkeänä läpi talven

Talvella taudit tunnetusti jylläävät, kun kylmä ilma altistaa vilustumisille ja päivät pitkät sisätiloissa muiden vietettäessä pöpöt pääsevät leviämään tehokkaasti. Elimistön puolustusvoimia voi kuitenkin tukea taistelussa taudinaiheuttajia vastaan, ja tehokkaimmin se käy ruokavalion avulla, sillä monet ruoat sisältävät runsaasti superterveellisiä ravintoaineita immuunipuolustuksen mieleen.

Tutkimus on myös osoittanut, että myös sillä, mitä JÄTTÄÄ syömättä, voi olla immuniteettia vahvistava vaikutus. Lyhytkestoinen paasto voi nimittäin vauhdittaa elimistön eliittijoukkojen eli tulehduksia torjuvien valkosolujen tuotantoa ja näin auttaa vahvistamaan vastustuskykyä, jolloin elimistö saa uutta puhtia tautien torjuntaan. 

Kolmen päivän paasto voi siis virkistää sekä vastuskykyä että mieltä, ja saattaapa se auttaa karistamaan pari liikakiloa. Aivan kaikille paasto ei toki sovi, mutta perusterveelle aikuiselle pieni poistuminen mukavuusalueelta voi olla mainio piristys talven keskellä.

Ohjelmat joka makuun

Annamme alla perusteelliset ohjeet kolmen päivän paaston toteuttamiseen. Jos pelkkä ajatuskin tuntuu ikävältä, kannattaa tutustua myös kahteen muuhun immuunipuolustusta tukevaan ohjelmaamme.

Toinen kolmen päivän ohjelmista on lempeämpi versio paastosta, jossa syödään päivittäin kaksi vain vähän energiaa sisältävää ateriaa. Kolmannessa ohjelmassa panostetaan vastustuskykyä tukeviin ravintoaineisiin ja nautitaan runsaasti terveellisiä herkkuja joka päivä.

3 ohjelmaa immuunipuolustuksen tueksi

KUNTO PLUS suosittelee:

Edistä terveyttäsi aktiivisuusrannekkeen avulla

Haluaisitko olla terveempi ja vireämpi vuonna 2019? Aktiivisuusranneke voi auttaa pääsemään tavoitteeseen. Kerromme, miksi askel- ja unimittarin sisältävä aktiivisuusranneke voi olla paras koskaan tekemäsi sijoitus omaan terveyteesi.

Active Fit-aktiivisuusranneke voi todella edistää terveyttäsi – se mm. motivoi liikkumaan enemmän ja kertoo, paljonko ja kuinka hyvin nukut öisin.

Tutkimusten mukaan aktiivisuusranneke voi kasvattaa motivaatiota huimasti. Askelmittarin sisältävä aktiivisuusranneke voi olla juuri sinulle sopiva ratkaisu! Tutkimusten mukaan askelmittari voi lisätä huimasti motivaatiota liikkua. Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan askelmittari saa käyttäjänsä liikkumaan jopa 27 prosenttia enemmän – mikä vastaa 1,5 kilometriä kävelyä lisää joka päivä! Se taas auttaa alentamaan sekä verenpainetta että painoa. Haluaisitko olla terveempi ja liikkua enemmän? Askelmittari voi auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi!

Nyt saat askel- ja unimittarin sisältävän aktiivisuusrannekkeen tarjoushintaan!

Kun tilaat nyt KUNTO PLUS -lehden, saat samalla aktiivisuusrannekkeen, joka sisältää askel-, uni- ja sykemittarin. Aktiivisuusranneke Active Fit Tracker sisältää runsaasti hyödyllisiä toimintoja, joiden avulla olet terveempi ja aktiivisempi vuonna 2019:
  • Askelmittari – laskee jokaisen päivän aikana ottamasi askeleen.
  • Unimittari – tallentaa tietoa siitä, paljonko olet nukkunut ja mikä on kevyen ja syvän unen osuus.
  • Sykemittari – mittaa sykkeen ja tallentaa tiedot sykkeestä ympäri vuorokauden.
  • Kalorilaskuri – laskee jatkuvasti, paljonko energiaa olet liikkumalla kuluttanut.
  • Ilmoitukset – ranneke ilmoittaa värinähälytyksellä puhelimeen saapuvista puheluista ja viesteistä.
  • Liikkumattomuushälytys – rannekkeen voi asettaa hälyttämään, kun olet istunut liian pitkään paikoillasi.
  • Rannekello – tavallinen rannekello, joka toimii myös herätyskellona – tyylikkään näköinen ranneke on myös mukava käyttää.
  • Helppokäyttöinen sovellus – sovelluksesta saat nopealla vilkaisulla tietoa siitä, miten aktiivinen olet ollut, joten voit seurata tavoitteiden toteutumista ja sitä, minä päivinä tai viikkoina liikut eniten.
Active Fit Trackeren on arvoltaan 90 euroa. Kun tilaat KUNTO PLUS -lehden, saat neljän numeron lisäksi aktiivisuusrannekkeen yhdistettyyn tarjoushintaan vain 24,90 euroa. Säästät yhteensä 104,10 euroa!

KATSO TARJOUS: Active Fit Tracker + 4 numeroa KUNTO PLUS -lehteä tarjoushintaan 24,90 euroa.

VIDEO: Katso, mitä kaikkea Active Fit Tracker -aktiivisuusrannekkeella voi tehdä:

Active Fit Tracker seuraa aktiivisuustasoasi ja nukkumistasi. Laite lähettää tiedot langattomasti Bluetooth-yhteyden kautta mobiilisovellukseen, josta näet nopeasti terveytesi kannalta tärkeät tiedot.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee