Vilustunut nainen
Anna vastustuskyvylle lisäpotkua

Jo kolmessa päivässä voit vahvistaa immuunipuolustustasi talven tautiaaltoja vastaan.

© iStock

Ruokavaliosta potkua immuunipuolustukselle kolmella ohjelmalla

Jo kolmessa päivässä voi antaa lisäpotkua immuunipuolustukselle ja lisätä mahdollisuuksiasi selvitä pimeästä talvesta terveenä ja virkeänä. Esittelemme kolme konstia tukea elimistön puolustusjoukkoja ruokavalion avulla.

sunnuntai 4. marraskuuta 2018 teksti Martin Kreutzer

Terveenä ja virkeänä läpi talven

Talvella taudit tunnetusti jylläävät, kun kylmä ilma altistaa vilustumisille ja päivät pitkät sisätiloissa muiden vietettäessä pöpöt pääsevät leviämään tehokkaasti. Elimistön puolustusvoimia voi kuitenkin tukea taistelussa taudinaiheuttajia vastaan, ja tehokkaimmin se käy ruokavalion avulla, sillä monet ruoat sisältävät runsaasti superterveellisiä ravintoaineita immuunipuolustuksen mieleen.

Tutkimus on myös osoittanut, että myös sillä, mitä JÄTTÄÄ syömättä, voi olla immuniteettia vahvistava vaikutus. Lyhytkestoinen paasto voi nimittäin vauhdittaa elimistön eliittijoukkojen eli tulehduksia torjuvien valkosolujen tuotantoa ja näin auttaa vahvistamaan vastustuskykyä, jolloin elimistö saa uutta puhtia tautien torjuntaan. 

Kolmen päivän paasto voi siis virkistää sekä vastuskykyä että mieltä, ja saattaapa se auttaa karistamaan pari liikakiloa. Aivan kaikille paasto ei toki sovi, mutta perusterveelle aikuiselle pieni poistuminen mukavuusalueelta voi olla mainio piristys talven keskellä.

Lähteekö yskä aina oikeasti vain yskimällä?

Ohjelmat joka makuun

Annamme alla perusteelliset ohjeet kolmen päivän paaston toteuttamiseen. Jos pelkkä ajatuskin tuntuu ikävältä, kannattaa tutustua myös kahteen muuhun immuunipuolustusta tukevaan ohjelmaamme.

Toinen kolmen päivän ohjelmista on lempeämpi versio paastosta, jossa syödään päivittäin kaksi vain vähän energiaa sisältävää ateriaa. Kolmannessa ohjelmassa panostetaan vastustuskykyä tukeviin ravintoaineisiin ja nautitaan runsaasti terveellisiä herkkuja joka päivä.

3 ohjelmaa immuunipuolustuksen tueksi

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee