Nainen istuu pöydässä valmiina syömään

Pitäisi olla helppoa päättää, onko nälkäinen vai ei, mutta asia ei aina ole niin yksinkertainen. 

© iStock

Näin selvität, oletko todella nälkäinen

Oletko nälkäinen? Oletko varma? Moni muukin tuntemus saattaa alkuun vaikuttaa nälältä.

keskiviikko 8. helmikuuta 2017 teksti M. Jespersen

Hedelmä tai pari, muutama makeinen, kourallinen pähkinöitä. Päivän mittaan saattaa tulla naposteltua hieman kaikenlaista, vaikka nälän tunne ei olisikaan akuutti.

Jos sorrut tämän tästä naposteltaviin, et saa aterioilla tyydytettyä nälkää kunnolla. Sen seurauksena verensokeri sahaa ylös alas, mikä johtaa siihen, että syöt välipaloja ja herkkuja kahta useammin. Noidankehä on valmis!

Mistä tiedät, oletko todellisuudessa nälkäinen vai jotakin muuta?

1. Kysy itseltäsi nämä kysymykset

Joka kerta, kun sinun tekee mieli syödä jotakin, kysy itseltäsi, oletko todella nälkäinen. Ehkä jatkuva syöminen johtuukin tylsistymisestä. Tee jotakin muuta vartin ajan ja kysy sitten itseltäsi jälleen, oletko nälkäinen. Jos vatsa murisee tai tuntuu tyhjältä, olet todennäköisesti aidosti nälkäinen.

Jos nälkä pääsi yllättämään, täältä löydät maukkaita reseptejä.


2. Käytä rusinan syömiseen 15 minuuttia

Tiedostavan syömisen maailmasta lainattu tekniikka voi paljastaa uusia asioita suhteestasi ruokaan. Kokeile tekniikkaa rusinan avulla. Käytä harjoitukseen vartti aikaa. Katso ensin rusinaa, haistele sitä ja lopuksi syö se hitaasti. Mieti sen jälkeen, miltä jokainen vaihe tuntui ja millaisia tuntemuksia se herätti elimistössäsi. Harjoitus parantaa kykyäsi erottaa oikea nälkä muista tunteista.

3. Tapaa ystäviä ja liiku samaan aikaan

Moni on tottunut liittämään ruuan ystävien kanssa vietettyyn aikaan. Kenties tapaatte ystävien kanssa usein yhteisen kahvihetken tai aterian merkeissä. Yrittäkää korvata säännölliset herkkuhetket vaikkapa yhteisillä kävelylenkeillä. Niiden aikana voitte vaihtaa kuulumiset ja saatte samalla aimo annoksen liikuntaa.

Lähde: womenshealthmag.com 

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee