Ruby Rose esittelee tatuoituja käsivarsiaan
© PR

Miksi tatuointi voi edistää terveyttä

Tatuoinneilla saattaa olla yllättäviä terveysvaikutuksia.

torstai 19. toukokuuta 2016 teksti A. Bruneskjold

Moni on varmasti hyvin perillä tatuointeihin liittyvistä riskeistä. Jos sinua kuitenkin polttelee päästä tatuointineulan alle, nyt sille on löytynyt aivan erinomainen veruke.

Tuore tutkimus nimittäin osoittaa, että elimistö reagoi tatuoinnin ottamiseen samalla tavoin kuin kuntoiluun. Tunnin lihaskuntotreenin jälkeen lihakset ovat väsyneitä ja olo on uupunut – samoin tatuoijan käsittelyn jälkeen.

Setti litteän vatsan treenaamiseen + 3 KUNTO PLUS -lehteä vain hintaan 16,90 €. Napsauta tästä >>  

Parin treenikerran jälkeen lihakset ja elimistön puolustusjärjestelmä ovat vahvistuneet, ja sama pätee tatuointeihin. Useamman tatuoinnin ottaminen voi siis tehostaa immuunijärjestelmän toimintaa infektioiden ja sairauksien torjunnassa.

Tässä toinen konsti immuunipuolustuksen vahvistukseen.

Valitettavasti yksi kuva ei kuitenkaan vielä riitä, jos haluat hyötyä tatuoinnin vaikutuksista vastustukykyyn.

Tutkijat havaitsivat, että puolustusjärjestelmä heikkeni ja elimistön stressihormonitaso nousi, kun tutkimukseen osallistuneet henkilöt uskaltautuivat ensimmäisen kerran tatuoijan penkkiin. Useampien tatuointien ottamisen jälkeen elimistön valmius torjua taudinaiheuttajia oli sen sijaan merkittävästi parantunut.

Tutkijaryhmä päätteli, että elimistön altistaminen stressaavalle tilanteelle useammin kuin kerran vahvisti immuunijärjestelmän toimintaa pysyvästi.

Tutkimukseen osallistui kuitenkin vain 24 naista ja viisi miestä, joten tutkijaryhmä ei voinut todentaa, että useiden tatuointien ottaminen vahvistaa puolustusjärjestelmää. Tatuointien ja immuunijärjestelmän toiminnan välillä vaikuttaa silti olevan jonkinasteinen yhteys.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee