Elimistön tulehdustiloja vastaan taistelee koko joukko marjojen sisältämiä aineita.

Marjojen 6 tulehduksilta suojaavaa ainesosaa

Terveellisten aineiden onnistunut yhteistoiminta tekee marjoista luonnon rohtoja, joista on erityisesti iloa liikkujille.

tiistai 10. kesäkuuta 2014 teksti M. Kreutzer

C-vitamiini

Voimakas antioksidantti.Vahvistaa sidekudosta ja immuunipuolustusta. Runsaasti kaikissa marjoissa.

Antosyaanit


Flavonoideihin kuuluvia väripigmenttejä, joiden ansiosta mustikat ovat sinisiä, karhunvatukat mustia ja mansikat punaisia. Antosyaaneja on yli 4000. Ne toimivat vahvoina antioksidantteina ja aktivoivat kehon puolustusmekanismeja. Niiden toiminta perustuu yleensä yhteisvaikutukseen. Antosyaaneilla on tulehduksia ehkäisevä ja verisuonten hyvinvointia edistävä vaikutus.

Katekiinit

Flavonoidien yksi ryhmä. Katekiineja on erityisesti karpaloissa.

Ellagiinihappo

Auttaa eimistöä torjumaan hapettumista ja taudinaiheuttajia.

Karoteenit

Esimerkiksi vahvat antioksidantit luteiini ja zeaksantiini.

Tanniinit

Tanniinit ovat jääneet hieman antosyaniinien varjoon, kun on etsitty marjojen terveellisten vaikutusten salaisuutta. Tanniineilla ilmeisesti on oleellinen tehtävä elimistön puolustautuessa tulehduksia jataudinaiheuttajia vastaan. Ne vahvistavat myös sidekudosta ja auttavat elimistöä toipumaan pienistä verenvuodoista.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee