Nainen leikkaa ruisleipää
Onko ruisleipä sinunkin suosikkisi?

Kerromme lisää hyviä syitä popsia mielin määrin tummaa leipää.

© iStock

Mikä yhteys on magnesiumilla ja D-vitamiinilla?

Elimistölle tärkeän D-vitamiinin hyödyt voivat jäädä saamatta, jos ei saa riittävästi magnesiumia.

torstai 18. lokakuuta 2018 teksti KUNTO PLUS

Magnesium edistää D-vitamiinin saantia

Magnesium on tärkeä kivennäisaine, joka on tarpeen sydämen hyvinvoinnille ja ehkäisee monia vaivoja migreenistä stressiin. 

LUE MYÖS: Mitä magnesium on?

Jälleen on havaittu yksi uusi asia, jonka vuoksi magnesium on välttämätöntä: tuoreen tutkimuksen mukaan magnesiumin puute voi aiheuttaa sen, että D-vitamiini ei imeydy elimistössä riittävän hyvin. Ilman magnesiumia D-vitamiini vain varastoituu elimistöön mutta elimistö ei hydöynnä sitä lainkaan. D-vitamiinin saanti on tärkeää niin immuunipuolustukselle, hampaille kuin luustollekin, ja sen uskotaan vaikuttavan sekä mielialaan että vireyteen.

Saatko riittävästi D-vitamiinia? Katso puutoksen oireet täältä

Yleisesti ottaen suomalaiset saavat riittävän annoksen magnesiumin päivittäisestä ruokavaliostaan, mutta aina on tietysti niitä, joiden saanti ei yllä riittävälle tasolle. Jos epäilet, ettet saa riittävästi magnesiumia ruuasta, katso alta, mitä ruoka-aineita syömällä tilanne korjaantuu.

Lähde: American Osteopathic Association

Näin saat riittävästi magnesiumia

18–74-vuotiaat naiset tarvitsevat suositusten mukaan noin 280 mg magnesiumia päivittäin. 

Sen saa seuraavista:

2 palaa ruisleipää
2 palaa ruisleipää

Näin teet ruisleipää itse

© iStock
50 g manteleita
50 g manteleita

Pähkinät, palkokasvit, viljat ja siemenet sisältävät yleensä runsaasti magnesiumia, joten jos syöt niitä monipuolisesti, magnesiumin tarve tulee katettua.

Tiedätkö, kuinka paljon magnesiumia tulisi saada päivittäin? Katso vastaus täältä

© iStock

KUNTO PLUS suosittelee:

Edistä terveyttäsi aktiivisuusrannekkeen avulla

Haluaisitko olla terveempi ja vireämpi vuonna 2019? Aktiivisuusranneke voi auttaa pääsemään tavoitteeseen. Kerromme, miksi askel- ja unimittarin sisältävä aktiivisuusranneke voi olla paras koskaan tekemäsi sijoitus omaan terveyteesi.

Active Fit-aktiivisuusranneke voi todella edistää terveyttäsi – se mm. motivoi liikkumaan enemmän ja kertoo, paljonko ja kuinka hyvin nukut öisin.

Tutkimusten mukaan aktiivisuusranneke voi kasvattaa motivaatiota huimasti. Askelmittarin sisältävä aktiivisuusranneke voi olla juuri sinulle sopiva ratkaisu! Tutkimusten mukaan askelmittari voi lisätä huimasti motivaatiota liikkua. Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan askelmittari saa käyttäjänsä liikkumaan jopa 27 prosenttia enemmän – mikä vastaa 1,5 kilometriä kävelyä lisää joka päivä! Se taas auttaa alentamaan sekä verenpainetta että painoa. Haluaisitko olla terveempi ja liikkua enemmän? Askelmittari voi auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi!

Nyt saat askel- ja unimittarin sisältävän aktiivisuusrannekkeen tarjoushintaan!

Kun tilaat nyt KUNTO PLUS -lehden, saat samalla aktiivisuusrannekkeen, joka sisältää askel-, uni- ja sykemittarin. Aktiivisuusranneke Active Fit Tracker sisältää runsaasti hyödyllisiä toimintoja, joiden avulla olet terveempi ja aktiivisempi vuonna 2019:
  • Askelmittari – laskee jokaisen päivän aikana ottamasi askeleen.
  • Unimittari – tallentaa tietoa siitä, paljonko olet nukkunut ja mikä on kevyen ja syvän unen osuus.
  • Sykemittari – mittaa sykkeen ja tallentaa tiedot sykkeestä ympäri vuorokauden.
  • Kalorilaskuri – laskee jatkuvasti, paljonko energiaa olet liikkumalla kuluttanut.
  • Ilmoitukset – ranneke ilmoittaa värinähälytyksellä puhelimeen saapuvista puheluista ja viesteistä.
  • Liikkumattomuushälytys – rannekkeen voi asettaa hälyttämään, kun olet istunut liian pitkään paikoillasi.
  • Rannekello – tavallinen rannekello, joka toimii myös herätyskellona – tyylikkään näköinen ranneke on myös mukava käyttää.
  • Helppokäyttöinen sovellus – sovelluksesta saat nopealla vilkaisulla tietoa siitä, miten aktiivinen olet ollut, joten voit seurata tavoitteiden toteutumista ja sitä, minä päivinä tai viikkoina liikut eniten.
Active Fit Trackeren on arvoltaan 90 euroa. Kun tilaat KUNTO PLUS -lehden, saat neljän numeron lisäksi aktiivisuusrannekkeen yhdistettyyn tarjoushintaan vain 24,90 euroa. Säästät yhteensä 104,10 euroa!

KATSO TARJOUS: Active Fit Tracker + 4 numeroa KUNTO PLUS -lehteä tarjoushintaan 24,90 euroa.

VIDEO: Katso, mitä kaikkea Active Fit Tracker -aktiivisuusrannekkeella voi tehdä:

Active Fit Tracker seuraa aktiivisuustasoasi ja nukkumistasi. Laite lähettää tiedot langattomasti Bluetooth-yhteyden kautta mobiilisovellukseen, josta näet nopeasti terveytesi kannalta tärkeät tiedot.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee