Syntymäpäiväkakku, jossa on paljon kynttilöitä

Näinkin voi syödä, jos mielii elää pitkään.

© iStock

Maailman vanhin nainen syö samaa ruokaa joka päivä

Emma Morano, 117 vuotta, on maailman vanhin ihminen. Hänen pitkän ikänsä salaisuutena ei ainakaan ole monipuolinen ruokavalio.

tiistai 6. joulukuuta 2016

Italialainen Emma Morano juhli äskettäin 117-vuotispäiviään. Syntymäpäivien yhteydessä häneltä udeltiin myös pitkän ikänsä salaisuutta.

Morano vastasi uteliaille syövänsä päivittäin pikkuleipiä ja vähintään kaksi munaa. Hedelmät ja vihannekset hänelle sen sijaan eivät oikein maistu.

Moranon ennätyksellinen ikä ei siis ainakaan johdu monipuolisesta ruokavaliosta. Hänen lääkärinsä mukaan koko Moranon suku on ollut varsin pitkäikäistä, joten hänen onkin luultavasti kiittäminen hyviä geenejä pitkästä iästään.

Vaikka meitä muita ei olekaan ehkä siunattu Emma Moranon geeneillä, on onneksi paljonkin tehtävissä, jotta syntymäpäiväkakkuun voidaan joskus sytyttää sadaskin kynttilä.


Lukutoukat, liikkujat ja kalansyöjät elävät pitkään

Muun muassa koulutus ja ammatti vaikuttavat elintapoihin ja samalla myös elinikään.

Ei kuitenkaan kannata hautautua kotiin kirjapinojen alle, sillä fyysisesti aktiivisilla elinajanodote on pidempi kuin niillä, jotka viihtyvät vapaa-ajallakin enimmäkseen istuma-asennossa. Kaikki liikunta on eduksi.

Nyt saat tyylikkään, täydellisesti syksyn ja talven liikkumiseen sopivan Kari Traa -treenipaidan ja neljä numeroa KUNTO PLUS -lehteä hintaan 24,90 €. Tutustu tarjoukseen täällä!

Lenkiltä palatessa voikin poiketa vielä kaupan kalatiskin kautta. Kalansyöjät nimittäin elävät lihanpopsijoijta pidempään!

Lähde: Women's Health

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mihin aikaan treenaat mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee