Maitotuotteet ovat hyviä kalsiumin lähteitä, mutta kalsiumia on runsaasti myös vihreissä vihanneksissa ja täysjyvässä.

Ehkäise luukatoa maidolla, juustolla, pähkinöillä ja pavuilla

Kalsiuminsaannin turvaamiseen tarvitaan vähemmän maitotuotteita kuin yleensä luullaan.

torstai 4. marraskuuta 2010 teksti KUNTO PLUS

Kalsiumin saanti pysyy riittävänä vähemmällä maitotuotteiden kulutuksella kuin yleensä uskotaan. Kalsiumia saa myös kasviksista ja täysjyväviljasta. Kunhan ruokavaliosta saa tarpeeksi myös D-vitamiinia, ei kalsiuminsaannista yleensä ole huolta. Eräissä maissa, joissa kalsiuminsaanti on vain kolmannes länsimaisesta suosituksesta, osteoporoosi on harvinainen. Paradoksin selitys on ravitsemuksellisesti tasapainoinen ruokavalio, jonka ansiosta elimistö hyödyntää kalsiumin erittäin tehokkaasti.

Kalsiumin lähteitä
Maitotuotteet, pähkinät, mantelit ja siemenet, ruotoineen syötävä kala, vihreät vihannekset ja pavut.

Paljonko tarvitaan

Vaikka vähemmälläkin voi pärjätä, kun huolehtii D-vitamiininsaannista, suositeltu päiväannos on 1 000 mg.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee